Duminică, la Vatra Dornei

„Ziua Mondială a Zăpezii”

Duminică, 21 ianuarie, la Vatra Dornei, va fi sărbătorită „Ziua Mondială a Zăpezii”, un eveniment organizat sub egida Federaţiei Internaţionale de Schi în peste 40 de ţări şi care face parte din campania de promovare a sporturilor de iarnă. World Snow Day a fost sărbătorită pentru prima oară în România în anul 2012 printr-un festival al zăpezii organizat pe pârtia „Parc”, din Vatra Dornei, şi pe pârtia „Kalinderu”, din Buşteni.

Aşa cum am aflat de la Petru Grigoraş, managerul Şcolii de schi „EuroSki”, principalul organizator al World Snow Day la Vatra Dornei în cei şapte ani, scopul evenimentului este de a da posibilitatea copiilor şi familiilor acestora să exploreze şi să experimenteze bucuria zăpezii prin jocuri şi concursuri specifice iernii.

„FIS World Snow Day este un festival mondial pe zăpadă, organizat sub egida Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS). Este un eveniment care se desfăşoară concomitent pe întreg mapamondul şi reprezintă o şansă de a explora, de a te bucura şi de a experimenta zăpada. World Snow Day are menirea de a populariza activităţile recreative pe zăpadă, de a atrage noi copii şi tineri şi de a genera informaţii utile celor ce participă deja în diferite activităţi pe zăpadă. Şcoala de schi Euroski este organizator eveniment oficial, acreditat de Federaţia Internaţionala de Schi”, ne-a spus Petru Grigoraş.

Pe parcursul întregii zile de duminică vor fi organizate concursuri de schi, jocuri pe zăpadă şi nelipsita paradă a mascotelor. În cadrul unor workshopuri scurte, distractive şi interactive, cei prezenţi vor afla care sunt beneficiile practicării sporturilor de iarnă pentru sănătate, măsurile de securitate pe pârtie, protecţia mediului înconjurător. Copiii care nu doresc să schieze vor avea parte de alte modalităţi de a se bucura de zăpadă. Supravegheaţi de profesorii de la „Euroski”, cei mici vor putea trage coardă pentru a vedea care este mai puternic, vor arunca cu bulgări la ţintă, cu discul pe zăpadă sau vor juca baseball. După-amiază se va da startul în cursa mascotelor, cei mici coborând pârtia „Parc” costumaţi în cele mai îndrăgite personaje din desene animate.

La finalul zilei, fiecare participant va fi recompensat cu premii speciale şi diplome semnate de preşedintele Federaţiei Internaţionale de Schi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI