Ovidiu Milici, consilier ALDE:

Un director general din Primărie câştigă mai mult decât preşedintele Iohannis

>Un poliţist local are 3.300 de lei salariul de încadrare, plus încă 1.000 de lei indemnizaţie de hrană, în timp ce o profesoară, cu 30 de ani vechime, cu gradul I, nu primeşte mai mult de 3.000 de lei.

>„Salariile sunt astăzi bune în Primărie, şi vă rog să veniţi la o operativă, la Primărie, să vedeţi cum cer salariaţilor o implicare mai activă, mai multă eficienţă din partea tuturor” a spus primarul Ion Lungu

 Angajaţii din administraţia publică locală suceveană nu vor încasa mai mulţi bani, în ciuda faptului că, ieri, în şedinţă extraordinară, Consiliul Local Suceava a aprobat majorarea „cuantumului brut al salariilor de bază, faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie a anului 2017”. Primarul Ion Lungu a afirmat că o hotărâre de guvern, aplicată de la 1 ianuarie 2018, prevede o majorare de 25%, dar, pe plan local, în urma negocierilor cu sindicatele şi reprezentanţii angajaţilor, s-a hotărât o creştere de doar 20%. „Însă, în mână, aceştia nu vor lua mai mult, ci la fel ca anul trecut. Dar această actualizare cu 20% trebuia să o facem pentru a acoperi efectul care se produce ca urmare a trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat” a reliefat edilul-şef, menţionând că majorarea este de natură să acopere pierderea pe care ar fi avut-o angajaţii din administraţie ca o consecinţă a transferului contribuţiilor de asigurări sociale.

Ovidiu Milici, ales municipal al ALDE, a remarcat că un director general din Primărie ajunge să aibă – la un salariu de bază de 13.500 de lei pe lună, la care se adaugă diverse sporuri –, un venit lunar mai mare decât cel al preşedintelui României, Klaus Iohannis. „O colegă de a mea profesoară, cu 30 de ani vechime, cu gradul I, nu primeşte mai mult de 3.000 de lei. Nu am nimic cu Poliţia Locală, dar în acest timp, un poliţist local are 3.300 de lei salariul de încadrare, plus încă 1.000 de lei indemnizaţie de hrană. Dacă acest proiect de hotărâre va trece, îmi doresc mai multă implicare, o mai mare responsabilizare a salariaţilor din toate compartimentele din Primărie” a punctat Ovidiu Milici.

Primarul Ion Lungu l-a contrazis pe consilierul local, menţionând că salariul de 19.000 de lei al preşedintelui Klaus Iohannis, aşa cum a fost prezentat de Ovidiu Milici, este cel neactualizat cu indicele valabil de la 1 ianuarie 2018. „Cel mai mare salariu îl are preşedintele României, reprezentând 12 salarii minime pe economie, adică 12 x 1.900 de lei. Salariile sunt astăzi bune în Primărie şi vă rog să veniţi la o operativă, la Primărie, să vedeţi cum cer salariaţilor o implicare mai activă, mai multă eficienţă din partea tuturor” a subliniat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Irina Viziteu Nicoara care e scutita de impozit ce salariu ridica dupa acestee majorari?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: