În judeţ, de la debutul sezonului rece şi până în prezent

Şapte persoane au murit din cauza frigului

> Între acestea, şi un copil de 2 ani şi 4 luni

 Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat ieri, în conferinţă de presă, că în judeţ s-au înregistrat şapte decese prin hipotermie începând din luna octombrie 2017 şi până în prezent, cinci dintre decese fiind înregistrate în lunile octombrie – decembrie 2017, iar două la începutul acestui an.

Zorescu a spus că primul deces din cauza hipotermiei din sezonul rece 2017-2018 a fost înregistrat în data de 31 octombrie 2017, în cazul unei femei din Vatra Dornei, care suferea de etilism cronic, un alt caz fiind al unui bărbat în vârstă de 61 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, care a fost găsit pe o bancă şi a fost transportat la spital, însă medicii nu l-au mai putut salva, iar al treilea caz de deces prin hipotermie a fost al unui bărbat de 61 de ani, din Zamostea, ce suferea de etilism cronic şi care a fost găsit căzut la domiciliu.

Alte trei decese au mai fost înregistrate la Vatra Moldoviţei, în cazul unui bărbat de 58 de ani, la Dolhasca, în cazul unei femei de 57 de ani, şi la Frătăuţii Vechi, în cazul unui bărbat de 52 de ani, găsit inconştient în centrul satului.

Unul dintre cele mai dramatice cazuri este cel al unui băieţel din comuna Vicovu de Sus, dispărut în seara zilei de 5 ianuarie de lângă locuinţa sa din cătunul Bahna şi care a fost găsit mort în data de 6 ianuarie, la circa 1,2 km de domiciliu, din cauza frigului şi epuizării. În acţiunea de căutare a copilului au fost angrenate peste 100 de persoane.

Directorul adjunct al DSP, medicul Cătălina Zorescu, a făcut un nou apel către primarii din judeţ în vederea atenţionării serviciilor de asistenţă socială în cazul în care sunt identificate persoane vulnerabile care au nevoie de îngrijire şi supraveghere mai atentă în perioada sezonului rece. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: