Poetul Aurel Pantea:

Premiul Mihai Eminescu este „un premiu care defineşte fundamental vocaţia unui poet pentru tot restul zilelor sale”

Laureatul Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu – Opera Omnia pentru anul 2017, poetul Aurel Pantea, susţine că acordarea marelui premiu reprezintă pentru el o „realitate răvăşitoare”.

El a declarat, luni seară, citat de Agerpres, că Premiul Mihai Eminescu este „un premiu care defineşte fundamental vocaţia unui poet pentru tot restul zilelor sale”.

„Acordarea acestei distincţii de către juriu (…) şi de către Consiliul Local al municipiului Botoşani reprezintă pentru mine o realitate răvăşitoare. Sunt absolut uluit şi copleşit de emoţiile pe care le-am trăit. Fiecare dintre cei şapte poeţi nominalizaţi merita cu prisosinţă acest premiu şi în sensul acestora le transmit întreaga mea solidaritate şi credinţă că fiecare dintre ei vor fi laureaţi ai acestui premiu, un premiu care defineşte fundamental vocaţia unui poet pentru tot restul zilelor sale” a afirmat Pantea.

Alături de trofeu şi premiul în bani, Aurel Pantea a primit şi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani.

Pentru acest premiu au fost nominalizaţi: Nora Iuga, Nichita Danilov, Ovidiu Genaru, Ioan Moldovan, Marta Petreu şi Liviu Ioan Stoiciu, alegerea fiind făcută de un juriu prezidat de scriitorul Nicolae Maolescu, preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România.

Poetul şi criticul literar Aurel Pantea s-a născut pe 10 martie 1952 în localitatea Cheţani, din judeţul Mureş, debutând ca poet în 1980 cu volumul „Casa cu retori”. El este absolvent al Facultăţii de Filologie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Pantea, care este şi membru al Uniunii Scriitorilor din România, este conferenţiar universitar la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi redactor-şef al unei reviste culturale. A publicat numeroase volume de poezie, dar şi volume de critică literară, cu care a obţinut numeroase premii şi distincţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: