În decembrie 2017

Aproape 600 de controale ale DSP Suceava

Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Dinu Florin Sădean, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că în cursul lunii decembrie au fost efectuate aproape 600 de controale în domeniile aliment şi non-aliment, în urma cărora au fost aplicate patru amenzi.

Sădean a spus că în domeniul non-aliment au fost efectuate 355 de controale cu trei sancţiuni în valoare de 4800 de lei, dintre care 43 în turism, 34 pe mediu, două în domeniul muncii, 40 – produse cosmetice, 111 – produse biocide, iar pe unităţi de învăţământ un control în urma căruia a fost aplicată o amendă în valoare de 1000 de lei unui chioşc alimentar din incinta unei şcoli din mediul rural, întrucât avea la vânzare produse alimentare nerecomandate preşcolarilor şi elevilor.

El a precizat că au mai fost verificate şase unităţi cu paturi, 61 de cabinete medicale, o unitate de transfuzie sanguină şi au fost efectuate 52 de controale în domeniul deşeurilor periculoase.

Sădean a mai spus că în domeniul aliment au fost efectuate 218 controale în urma cărora a fost aplicată o amendă în valoare de 500 de lei pentru absenţa unui curs fundamental de igienă, din care cinci controale la producători şi ambalatori, trei controale la distribuitori şi transportatori, 108 controale la retaileri, 95 de controale în sectorul serviciilor, respectiv la unităţi de alimentaţie publică, restaurante, baruri, cinci controale la producători primari care vând direct la consumatorul final.

Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava a menţionat că în luna decembrie 2017 au mai fost derulate acţiuni de control tematice dispuse de Ministerul Sănătăţii, dintre care 159 de verificări privind produsele biocide, două controale privind produsele de panificaţie, 49 privind produsele din tutun, 30 de controale privind pachetele promoţionale la produsele cosmetice şi s-a aplicat o amendă de 800 de lei pentru un produs cosmetic expirat.

Totodată, în luna decembrie a fost efectuat un control tematic în domeniul turismului dispus de DSP Suceava, fiind derulate 85 de acţiuni de control la unităţi de turism care au organizat evenimente festive cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Un alt control tematic dispus de Ministerul Sănătăţii a vizat vaccinările obligatorii la medicii de familie, fiind efectuate 44 de verificări. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: