Rugbi – Scutul European

Suceveanul Gabriel Conache a marcat 3 puncte în victoria echipei Timişoara Saracens la RC Batumi

Campioana României la rugbi, Timişoara Saracens, a câştigat sâmbătă, în deplasare, partida cu RC Batumi (Georgia), cu scorul de 11-6 (3-3), în meciul tur al semifinalelor Continental Shield, cea de-a treia competiţie valorică europeană intercluburi. La victoria grupării bănăţene şi-a a dus contribuţia şi suceveanul Gabriel Conache care a transformat o lovitură de pedeapsă.

Pe un teren extrem de dificil, îmbibat de apă, timişorenii s-au impus printr-un eseu reuşit de Andrei Rădoi, o lovitură de penalitate transformată de suceveanul Gabriel Conache şi un dropgol izbutit de Jody Rose, gazdele punctând din transformarea a două lovituri de pedeapsă.

Partida retur va avea loc pe 20 ianuarie, pe Cluj Arena. În cazul unei victorii, Timişoara Saracens va juca finala Continental Shield cu câştigătoarea dublei manşe dintre Calvisano (Italia) şi Heidelberger (Germania).

Cele două echipe câştigătoare din semifinale se vor înfrunta într-o dublă manşă în aprilie pentru un loc în Challenge Cup 2018-2019.

Al doilea loc care va asigura calificarea în Challenge Cup va fi decis în urma dublei manşe dintre Enisei STM şi Krasnîi Iar, echipe ruseşti care evoluează acest sezon în Challenge Cup. Cele două echipe calificate în Challenge Cup vor disputa finala Continental Shield la Bilbao, pe stadionul San Mames, Bilbao urmând să găzduiască finalele Challenge Cup şi Champions Cup pe 11-12 mai 2018.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI