În 2017

Aproximativ 1,4 milioane de lei alocate DSP Suceava pentru derularea unor programe de sănătate în judeţ

Programele naţionale de sănătate derulate de DSP Suceava au fost finanţate cu aproximativ 1,4 milioane de lei în cursul anului 2017, execuţia bugetară fiind de peste 92%.

Directorul executiv al DSP Suceava, Petru Sebastian Jureschi, a precizat, vineri, într-un comunicat de presă, că instituţia a urmărit în cursul anului trecut realizarea obiectivelor specifice stabilite prin programele naţionale de sănătate publică, fiind vizată realizarea acţiunilor de vaccinare, de supraveghere şi control al bolilor transmisibile, de prevenire şi tratare a infecţiei HIV/SIDA şi a tuberculozei.

Totodată, DSP Suceava a monitorizat factorii determinanţi din mediul de viaţă şi de muncă, respectiv de promovare a sănătăţii şi educaţiei prin sănătate.

„Programele derulate la nivelul DSP Suceava au fost finanţate cu aproximativ 1.400.000 lei, execuţia bugetară fiind de peste 92%” se arată în comunicatul de presă.

Sursa citată precizează că, sub coordonarea Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Suceava, spitalele din judeţ au derulat la rândul lor activităţi finanţate pe următoarele domenii: programul de screening pentru depistarea cancerului de col uterin; transplant; sănătate mintală; sănătatea femeii şi a copilului. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a alocat fonduri pentru tratamentul pacienţilor cu accident vascular cerebral şi infarct miocardic acut şi pentru cei care au necesitat terapie intensivă.

„Spitalul Judeţean Suceava a fost principalul beneficiar al fondurilor alocate pentru derularea activităţilor menţionate anterior. La nivel de judeţ, bugetul alocat a fost de 8.111.000 lei”, se menţionează în comunicatul de presă.

Directorul executiv al DSP Suceava a apreciat că derularea programului de screening pentru depistarea cancerului de col uterin s-a desfăşurat “în bune condiţii” în anul 2017, prin cele două reţele care funcţionează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava şi la Spitalul Municipal Fălticeni fiind testate 1.160 de sucevence.

„Şi în cursul anului 2018 vom continua aceste activităţi, dar se aşteaptă repartizarea bugetului pe anul 2018” a spus Jureschi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: