Vă mulţumesc !

Cineva, cândva…, a considerat oportun să atragă atenţia asupra mulţumirilor pe care e bine să le adresăm, probabil că sesizând că se întâmplă ca destui dintre noi sau, dacă nu greşesc, cu toţii chiar (câteodată cel puţin) gândim că oarece „ni se cuvine” şi trebuie să obţinem fără măcar un firav gând de recunoştinţă. Desigur că tocmai din acest motiv cineva, cândva… a ales o zi (oarecare?), pe cea de 11 ianuarie, spre a fi zi internaţională a recunoştinţei, totodată a politeţii, marcată de simplul cuvânt „Mulţumesc!”. Consultând – destul de grăbit, recunosc – texte apărute deunăzi şi în anii trecuţi despre International Thank You Day, am aflat că nu s-ar şti cine şi când a propus-o; deşi, desigur, cercetări/documentări mai adânci ar conduce la aflarea acestor informaţii. N-ar fi de mirare ca totul să coboare dinspre gândul de recunoştinţă pe care trebuie să-l înălţăm lui Dumnezeu, iar în ce mă priveşte îmi sprijin ipoteza pe câteva versete (dintre altele) tălmăcite de primul poet de limbă română, ivit pe lume la Suceava şi care-avea să devină mitropolitul Dosoftei: „Să se veselească fără samă inema mea/Doamne,-ntra ta teamă/ Mulţumindu-ţ cu inemă-ntreagă” (Psalmul 85).

…Dragii noştri cititori, vă adresez toată recunoştinţa, în nume propriu şi al colegilor, fiindcă ne urmăriţi zi de zi, nu doar ajutându-ne astfel să ne asigurăm pâinea cea de toate zile, ci şi spre a da sens, mai departe, profesiei pe care am îmbrăţişat-o! Vă mulţumesc, din toată inima!

www.romanidecentenar.ro
Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: