Municipiul Suceava

Interes scăzut al locuitorilor din Obcini şi George Enescu pentru şedinţele publice de dezbatere a bugetului local

Sucevenii din cartierele Obcini şi George Enescu nu s-au arătat interesaţi de participarea la şedinţele publice de dezbatere a bugetului local, la întâlnirile de joi fiind doar câţiva participanţi.

Primele şedinţe publice din acest an pentru dezbaterea bugetului local au avut loc joi, 11 ianuarie a.c., în cartierul Obcini, la Şcoala Nr. 9, şi în George Enescu, la Şcoala Nr. 8.

Cu toate că primarul municipiului, Ion Lungu, a anunţat încă de anul trecut organizarea unor întâlniri cu sucevenii în vederea elaborării şi stabilirii bugetului pe 2018, interesul a fost scăzut în cele două cartiere.

„Din nefericire, prezenţa nu a fost mulţumitoare şi nici nu s-au desprins idei principale pentru finanţare de la bugetul local pentru aceste cartiere” a arătat viceprimarul Lucian Harşovschi.

El a menţionat că dezbaterile continuă şi în celelalte cartiere ale municipiului Suceava.

„Sper că la aceste întâlniri să participe un număr mai mare de suceveni, în aşa fel încât, pe lângă propunerile administraţiei să finanţăm, pe fiecare cartier în parte, câte un proiect în valoare de 500.000 de lei” a precizat Harşovschi.

Ieri, şedinţele publice de dezbatere a bugetului erau programate la C. N. „Mihai Eminescu”, cu locuitorii din cartierul Zamca, apoi cu cei din zona centrală, la Şcoala Gimnazială Nr. 3.

www.romanidecentenar.ro

Luni, 15 ianuarie a.c., de la ora 16.30, dezbaterile pe tema bugetului vor avea loc cu cetăţenii din cartierul Cuza-Vodă, la Şcoala Gimnazială Nr. 11 „Miron Costin”, iar de la ora 18, cu cei din cartierul Burdujeni-Sat, la Şcoala Gimnazială Nr. 6.

Ultima consultare publică este programată pentru marţi, 16 ianuarie a.c., de la ora 16.30, în cartierul Iţcani, la Şcoala Gimnazială Nr.7 „Gr. Ghica Voievod”.

Reamintim că sucevenii pot să propună proiecte de investiţii în valoare de câte 500.000 de lei în afara proiectelor iniţiate de Primăria Suceava şi care să fie finanţate şi realizate în cursul anului 2018.

„Ca element de noutate la acest buget participativ vom lua în considerare câte un proiect din fiecare cartier în valoare de 500.000 de lei. La propunerea cetăţenilor vom finanţa câte un proiect din fiecare cartier” a spus primarul Sucevei, într-o conferinţă de presă, în luna noiembrie a anului trecut.

Ion Lungu a explicat că suma totală pentru proiectele cetăţenilor se ridică la 3,5 milioane de lei, urmând să fie alocate câte 500.000 de lei pentru fiecare din cele şapte cartiere.

Primarul a spus că un proiect de acest gen poate fi asfaltarea unei străzi, locuri de joacă, terenuri de sport.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: