Gheorghe Flutur a cerut, la Iaşi, unitate pentru autostrăzi în judeţele Moldovei:

Haideţi să nu ne mai duelăm cu carioca pe hartă şi să fim pragmatici !

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, la dezbaterea privind dezvoltarea infrastructurii rutiere din judeţele Moldovei, că susţine orice traseu de autostradă pentru această zonă şi a făcut un apel la unitate a judeţelor Moldovei pentru realizarea unor asemenea investiţii.

„Spun «Da» şi eu, şi primarul Ion Lungu. Bucovina susţine autostrada A 8 Iaşi – Tg. Mureş” a spus Flutur în cadrul dezbaterii.

El a transmis şi un mesaj de la Cernăuţi, unde s-a aflat joi, şi a cerut, încă odată, în prezenţa miniştrilor de Externe român şi ucrainean, coridorul IX care să lege Marea Baltică de Marea Neagră, Cernăuţiul de Bucureşti, respectiv drumul expres despre care doar se vorbeşte şi nu se face.

Flutur a explicat că pentru autostrada A 8 în judeţul Suceava sunt şase ieşiri, trei drumuri naţionale şi trei drumuri judeţene.

„Anul acesta, cele trei drumuri judeţene le modernizăm până în această direcţie. Noi ne-am pregătit” a spus Flutur.

El a răspuns unei întrebări a unui reprezentat al Bacăului, privind traseul de autostradă susţinut de el, cel prin Neamţ sau prin Oituz, precizând că susţine orice investiţie în autostrăzi în această regiune.

„Ca oameni ai Moldovei, orice construcţie de autostradă o susţin. Haideţi să nu ne mai duelăm cu carioca pentru că la nivelul acesta ne aflăm. Nu înţeleg de ce s-a vorbit 10 ani despre autostrada care să lege Ardealul de Moldova prin Neamţ şi acum se duce spre Oituz. Să se facă şi aia, dar tare mă tem să nu fie o diversiune, să nu se facă niciuna. Asta este temerea mea” a spus Flutur.

El a făcut un apel la unitatea zonei Moldovei.

„Cum arătăm noi Moldovei din stânga Prutului că cei din dreapta Prutului suntem în Uniunea Europeană şi avem 2,5% investiţii în infrastructură în bugetul lui 2018? Asta trebuie să ne dea nouă de gândit” a spus Flutur.

El a adăugat că îi pare rău că la această dezbatere nu este prezent premierul sau liderul partidului de guvernare, arătând că susţine mai mult pragmatism în astfel de demersuri, mai ales că de la Iaşi s-au lansat multe astfel de acţiuni fără rezultate concrete.

„Prea s-au lansat de la Iaşi multe manifeste şi au rămas la nivel de simpozion” a declarat Flutur, amintind şi de „Manifestul de combaterea sărăciei pe Moldova”, care a rămas la nivel de discurs.

„Cred că e nevoie de mai mult pragmatism” a spus Flutur, subliniind că este nevoie de unitate şi că şi-a fi dorit ca toată administraţia publică din judeţele Moldovei să fie prezentă la această dezbatere şi să îşi dea mâna cu cei din Ardeal pe astfel de obiective importante.

La acţiunea de la Iaşi au participat parlamentari, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, un secretat de stat de la Ministerul Transporturilor, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile. În final s-a propus semnarea de toate partidele a unui pact politic pentru infrastructura rutieră şi a unui memorandum semnat şi de societatea civilă, de mediul de afaceri. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: