Fotbal, Liga a II-a

Eşalonul secund ar putea rămâne fără trei echipe cunoscute

Formaţiile de Liga II-a se află încă în vacanţa de iarnă, majoritatea urmând să reia pregătirile pentru sezonul oficial de primăvară în cursul săptămânii viitoare. Chiar dacă este o perioadă de relativă linişte din acest punct de vedere, lucrurile nu se îndreaptă într-o direcţie bună pentru mai multe grupări de tradiţie care activează în cel de-al doilea eşalon al fotbalului românesc. Din cauza problemelor financiare care afectează un segment important din fotbalul românesc, este posibil ca de pe tabloul Ligii a II-a să dispară până la startul returului un număr de cel puţin trei echipe.

Într-o situaţie practic fără ieşire se află Olimpia Satu Mare, gruparea pregătită de Zoltan Ritli fiind deja retrogradată pe ultimul loc după ce, în urma unor litigii pierdute cu unii foşti jucători, a fost penalizată cu 12 puncte de către FRF. Însăşi conducerea clubului confirmă că şansele Olimpiei de a merge mai departe tind spre zero, mai ales că formaţia sătmăreană a rămas fără niciun sprijin după ce a pierdut finanţarea Consiliului Local.

Nici la Pandurii Târgu Jiu situaţia nu este roz, formaţia care în urmă cu doar doi ani cocheta cu cupele europene ajungând pe penultimul loc în eşalonul secund. Aflată în insolvenţă, gruparea gorjeană este practic condamnată la dispariţie din cauza datoriilor uriaşe, cifrate la aproximativ 4 milioane de euro. Chinul echipei patronate de fostul mare lider sindical Marin Condescu ar putea fi curmat pe 15 ianuarie, când se va judeca cererea de intrare în faliment a clubului.

www.romanidecentenar.ro

Aproximativ la fel stau lucrurile şi la ASA Târgu Mureş, o altă formaţie care în urmă cu nu mult timp se lupta pentru şefia Ligii I. În perioada când majoritatea echipelor din liga secundă îşi pregătesc loturile pentru partea a doua a campionatului şi fac ultimele pregătiri pentru cantonamente, la ASA Târgu Mureş este linişte deplină. Fotbaliştii echipei mureşene nu au fost înştiinţaţi în legătură cu viitorul apropiat. Nu ştiu dacă va mai exista clubul intrat anul trecut în faliment şi dacă vor mai avea o reunire.

Din aceste motive, niciuna dintre grupările pomenite mai sus nu are stabilită o dată certă pentru reluarea pregătirilor pentru retur, jucătorii afectaţi aflându-se deja în căutarea unor noi angajamente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: