Prin intermediul „Spaţiului privat virtual”

Contribuabilii suceveni, conectaţi non-stop la propriile situaţii fiscale

>„Serviciul poate fi accesat de pe orice dispozitiv mobil conectat la internet, este disponibil 24 de ore din 24, reprezentând o alternativă la comunicarea prin poştă sau la ghişeu” informează Oana Violeta Apetrea, purtătorul de cuvânt al AJFP Suceava

 Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava recomandă contribuabililor să nu ocolească Serviciul „Spaţiul privat virtual” (SPV), în baza căruia se facilitează accesul la serverele Ministerului Finanţelor Publice, în vederea comunicării electronice a informaţiilor şi înscrisurilor privind situaţia fiscală proprie. SPV permite primirea electronică a documentelor şi actelor administrative fiscale, nu necesită deplasarea la organul fiscal sau la oficiul poştal pentru a intra în posesia unui act administrativ fiscal, permite vizualizarea obligaţiilor de plată, cât şi depunerea electronică a declaraţiilor fiscale. „Spaţiul virtual privat este un serviciu dedicat persoanelor fizice, direct sau prin împuternicit, cât şi persoanelor juridice ori entităţilor fără personalitate juridică, prin reprezentant legal, prin reprezentant desemnat sau prin împuternicit, fiind uşor de accesat şi neimplicând vreun un cost. Serviciul poate fi accesat de pe orice dispozitiv mobil conectat la Internet, este disponibil 24 de ore din 24, reprezentând o alternativă la comunicarea prin poştă sau la ghişeu” transmite purtătorul de cuvânt Oana Violeta Apetrea, potrivit căreia documentele comunicate prin SPV au aceeaşi putere juridică cu cele transmise prin poştă sau la ghişeu.

Pentru a putea utiliza „Spaţiul privat virtual”, fiecare contribuabil care deţine un certificat digital calificat va completa „Cererea de aderare la SPV”, respectiv formularul C800, „document care reprezintă manifestarea voinţei de utilizare a acestui serviciu de comunicare a actelor administrative”.

www.romanidecentenar.ro

La începutul trimestrului al patrulea al anului 2017, „înrolaţi” în SPV erau 2.798 de utilizatori din raza de administrare a AJFP Suceava, persoane juridice, persoane fizice, cât şi alte entităţi. Serviciul „Spaţiu privat virtual” este disponibil pe site-ul Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală, la adresa www.anaf.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: