Trei transporturi ilegale de material lemnos descoperite într-o singură zi

Miercuri, la ora 6.30, o patrulă din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului a oprit pentru control, pe bdul Bucovina din localitate, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 38 de ani, din oraşul Frasin. Acesta transporta material lemnos şi a prezentat pentru verificare două avize de însoţire din ziua anterioară, documente emise de o societate comercială din Dumbrăveni, în care erau consemnate cantităţile de 17,29 mc şi respectiv 17,09 mc lemn de foc de esenţă fag. Doar că poliţiştii au constatat că avizele aveau perioada de valabilitate expirată. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 3.000 lei pentru încălcarea prevederilor legii, iar cantitatea de peste 34 mc de material lemnos a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Gura Humorului.

În jurul orei 11, şi o patrulă din cadrul Biroului Ordine Publică Suceava a oprit pentru control pe Calea Obcinilor, din municipiul reşedinţă de judeţ, o autoutilitară condusă de un tânăr de 19 ani, din comuna Baia, care transporta material lemnos. El a prezentat un aviz de însoţire emis de o societate comercială din comuna Mălini, în care era menţionată cantitatea de 2 mc lemn de foc de esenţă fag. Întrucât existau suspiciuni cu privire la marfa transportată, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici care, în urma inventarierii, au stabilit că acesta transporta cantitatea de 3,1 mc lemn de foc de esenţă fag şi nu cea din documente. Şoferul a fost amendat conform legislaţiei iar lemnul suplimentar a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Pătrăuţi.

www.romanidecentenar.ro

Câteva ore mai târziu, a venit rândul unui echipaj mixt poliţie-jandarmi să tragă pe dreapta, pentru control, pe raza comunei Suceviţa, două atelaje hipo încărcate cu material lemnos. Hăţurile erau mânuite de doi localnici de 18 şi 34 de ani, care însă nu deţineau niciun fel de documente justificative absolut necesare în cazul transporturilor de lemn. Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional, iar cei aproape 4 mc de material lemnos transportaţi în comun au fost confiscaţi şi predaţi în custodie Primăriei comunei Suceviţa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: