Cererile pentru ajutorul pentru motorina din agricultură, până la 31 ianuarie

Cererile de plată pentru acordarea ajutorului pentru motorina achiziţionată şi utilizată în agricultură în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2017 se pot depune până la data de 31 ianuarie 2018, inclusiv, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat de presă transmis ieri către Agerpres.

Potrivit sursei citate, cererile se depun la centrele judeţene ale APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, de către administratorul/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de administratorul/reprezentantul legal şi este însoţită de copia actului de identitate al persoanei împuternicite.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse (stabilită la 21 de euro/1.000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură a cărui valoare unitară este de 1,7385 lei/litru.

Toate cererile de plată trebuie însoţite de o serie de documente ce pot fi consultate pe pagina de internet a APIA.

www.romanidecentenar.ro

Documentele depuse în copie vor fi certificate pentru conformitate cu originalul de către solicitantul sprijinului, însuşite prin semnătură, şi vor purta sintagma „conform cu originalul”.

APIA a achitat, în decembrie 2017, peste 177 de milioane de lei pentru acciza la motorina utilizată în agricultură în T3 (perioada 1 iulie – 30 septembrie 2017).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: