Canotorii suceveni, din nou la treabă

Sportivii secţiei de canotaj de la Clubul Sportiv Municipal Suceava au avut o vacanţă destul de scurtă pentru că în această perioadă de iarnă se pregătesc şi participă la competiţiile de ergometru. Din acest motiv, o mare parte dintre canotorii pregătiţi de antrenorul Ioan Despa au încheiat competiţiile pe anul 2017 cu două zile înainte de ajunul Crăciunului, la Cupa Federaţiei la ergometru, unde au câştigat patru medalii. Florin Giani Anton şi Iulian Şchiopoaia au câştigat aurul în proba de dublu la seniori, într-un concurs în care s-au făcut şi normele pentru clasamentul naţional la ergometru. Locul I a fost câştigat şi de Paula Filipovici şi Petruţa Popa, în proba de dublu la junioare III, la juniori I, Alexandru Ciobâcă, Pavel Grigoraş, Georgel Iacob şi Ciprian Loghin au câştigat poziţia a doua în proba de patru pe echipe, iar Florin Artenie Fântânaru a câştigat bronzul în proba de simplu la juniori II.

Cel mai valoros canotor şi sportiv al Clubului Sportiv Municipal Suceava pe anul 2017, dar şi în topul DSJT Suceava, Cosmin Pascari, a reînceput antrenamentele la finalul săptămânii trecute, pe 6 ianuarie, când a plecat în cantonament cu lotul naţional olimpic de seniori al României la baza de la Snagov. Tot pe 6 ianuarie, alt canotor de la CSM Suceava, Alexandru Dumitru Ciobâcă, a ajuns la Snagov, unde se pregăteşte cu lotul naţional de tineret. Alţi doi sportivi pregătiţi de Ioan Despa la CSM, Florin Artenie Fântânariu şi Ciprian Loghin, au plecat în pregătire la lotul naţional de juniori. Mai mult, ceilalţi canotori ai secţiei de la CSM Suceava vor începe pregătirea pe data de 15 ianuarie, urmând ca pe 10 februarie să lupte pentru medalii la Cupa României la ergometru, iar în luna martie la Campionatul Naţional de ergometru de la Piatra Neamţ, ambele competiţii fiind rezervate tuturor categoriilor de vârstă, juniori, tineret şi seniori.

„Îmi doresc ca şi-n acest an să obţinem rezultate foarte bune în competiţiile naţionale, dar mai ales în cele internaţionale. Cosmin Pascari sper să ia din nou medalii la europenele şi mondialele de tineret, depinde la care va participa, şi să aibă o evoluţie bună şi la competiţiile internaţionale de seniori, în special la mondiale. Acelaşi lucru mi-l doresc şi pentru Alexandru Ciobâcă la tineret, dar şi pentru cei doi sportivi aflaţi la lotul de juniori. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul oferit până acum şi sper să fie alături de noi şi-n continuare”, a declarat antrenorul Ioan Despa.

În luna noiembrie a anului trecut, secţia de canotaj a Clubului Sportiv Municipal Suceava s-a despărţit de cele mai bune trei sportive. Este vorba de Larisa Roşu, Dănuţ Elena şi Iuliana Mihai, canotoare ce au fost descoperite şi formate de antrenorul Ioan Despa, sportive ce au reuşit să aducă foarte multe medalii clubului, atât la juniori, cât şi la tineret şi care acum fac parte din lotul clubului Steaua Bucureşti, acolo unde acum doi ani a plecat o altă sportivă de valoare, Geanina Beleagă, care în 2017 a reuşit să devină campioană mondială la senioare.

www.romanidecentenar.ro

Ocupantă a locului 2 în topul performanţelor sportive la CSM şi DJST Suceava pe 2017, Larisa Roşu a câştigat medalia de aur la Campionatul Mondial şi cel European de juniori, cu barca de patru vâsle a României, a devenit de trei ori campioană balcanică, în probele de dublu vâsle, patru vâsle şi-n proba regină, de 8+1, remarcându-se şi-n competiţiile naţionale, unde a reuşit mai multe medalii de aur şi argint. Elena Dănuţ a fost medaliată cu aur la europenele de juniori şi cu bronz la mondiale cu barca de 8+1, dar şi multiplă medaliată la naţionale în anul 2017.

„Din păcate pentru noi, la tineret şi mai ales la seniori este foarte greu să ţinem la Suceava sportivii foarte buni şi din acest motiv au plecat şi cele trei fete. De o bună perioadă de timp Steaua şi Dinamo Bucureşti le oferă sportivilor din loturile naţionale de la alte cluburi condiţii foarte bune, de nerefuzat. Totuşi ne bucurăm că n-a plecat şi Cosmin Pascari, sportiv ce a decis să mai tragă pentru clubul nostru cel puţin un an de zile, dar sper să avem resurse să-l susţinem cât mai mult, în eforturile de a câştiga noi medalii la europene sau mondiale. La Campionatul Mondial de seniori din 2017, Cosmin a fost singurul canotor de la alt club din ţară, restul fiind de la Steaua sau Dinamo Bucureşti”, a explicat antrenorul Ioan Despa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: