CARTONAŞUL GALBEN

Respectul în lumea sportului

Începând de azi, deschid o rubrică în care voi încerca să abordez probleme legate de sportul sucevean, în principal, de cel românesc şi, eventual, în cazul unor evenimente deosebite, de cel mondial. Pentru că nu avem puterea de a acorda cartonaşe roşii sau chiar albastre, cum au apărut la handbal, ne-am oprit la cel galben, deoarece credem că lucrurile şi oamenii se pot schimba.

Pentru astăzi m-am gândit la respectul care trebuie să existe în lumea sportului. Lumea sportului a evoluat teribil în ultimii 40 de ani, s-au produs modificări în rândul tinerilor care fac mişcare. Ei sunt acum mai înalţi decât cei de odinioară, mai puternici şi mai isteţi, dar, în opinia mea, au pierdut din respectul pe care trebuie să-l acorde antrenorilor şi celor care au făcut ceva pentru sport. Tinerii suceveni trebuie să ştie că mare parte dintre antrenorii lor au fost mari sportivi. Pentru ca să ajungi într-o echipă de prim eşalon valoric sau, mai mult, în loturile naţionale ale României, trebuia să depui o muncă titanică şi să renunţi la unele din micile plăceri ale vieţii. Viaţa de sportiv este scurtă, şi după ce se termină, sportivul de valoare merită respect. Dacă după ce ai încheiat cariera de jucător treci la cea de antrenor, care este mai complicată, atunci cel care te îndrumă în lumea sportului merită de două ori respect.

O parte dintre oameni care se aşază cu partea posterioară în fotoliu şi lejer, la o bere şi popcorn, „atacă” lumea micului ecran, trebuie să ştie că o pasă de 30 de centimetri la televizor este una de 40 de metri pe teren, iar pentru ca aceasta să fie perfectă necesită talent şi eforturi deosebite. Nu mai menţionăm faptul că la tv n-ai să vezi decât în cazuri rare ce vânătăi au sportivii după meciuri şi ce „arabescuri” au pe tibii.

www.romanidecentenar.ro

Aşadar, tineri suceveni, acordaţi mai multe respect foştilor sportivi şi actualilor antrenori cărunţi la tâmple, pentru că au muncit din greu pentru a ajunge la marea performanţă. Ascultaţi sfaturile lor, pentru că ei ştiu şi, mai ales, cinstiţi-i cât încă mai sunt în stare să va strângă mâna şi nu după ce urcă în „livadă”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: