„Apropierea lui Dumnezeu de noi este posibilă numai în măsura în care ne pocăim de greşelile noastre”

Foto: doxologia.ro

Respectând tradiţia, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a oficiat şi în acest an Slujba de Bobotează la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Credincioşii suceveni au participat în număr mare la slujba Sfintei Liturghii şi a Sfinţirii celei Mari a Apei, atât în incinta Mănăstirii „Sfântul Ioan”, cât şi în alte locaşuri de cult din municipiu şi întreaga eparhie.

La Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a fost oficiată sâmbătă, 6 ianuarie 2018, Sfânta Liturghie de către ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Credincioşii prezenţi au trăit ziua Epifaniei cu multă bucurie duhovnicească, având posibilitatea să se închine şi la moaştele Sfântului ocrotitor al oraşului.

 „Dumnezeu, Unul în fiinţă, Întreit în Persoane, S-a arătat la Botezul Domnului, la apele Iordanului. Mântuitorul Iisus Hristos S-a arătat oamenilor în chip văzut, primind botezul de la Ioan, Duhul Sfânt s-a pogorât sub chip de porumbel asupra Mântuitorului, iar Tatăl cel ceresc a glăsuit: «Acesta este Fiul Meu cel iubit, întru Care am binevoit». Apropierea lui Dumnezeu de noi este posibilă numai în măsura în care ne pocăim de greşelile noastre”, a spus ÎPS Părinte Arhiepiscop Pimen.

www.romanidecentenar.ro

La final, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit, potrivit rânduielii, slujba Sfinţirii celei Mari a Apei în incinta aşezământului monahal, în faţa paraclisului. Răspunsurile liturgice au fost date de corul mănăstirii, condus de pr. prof. Lucian Tablan-Popescu. Cântarea „Kirie Eleison” a fost intonată de trei ori de toţi credincioşii participanţi la marea sărbătoare.

Ca la fiecare slujbă de Bobotează, troparul praznicului „În Iordan botezându-Te Tu Doamne” a răsunat din curţile tuturor bisericilor din municipiul şi judeţul Suceava, credincioşii luând cu bucurie la casele lor Agheasma mare. (TUDOREL RUSU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: