Primul ministru Mihai Tudose:

Sistemul public de sănătate are nevoie de „tratament şoc”

„Serviciile medicale de calitate presupun investiţii. Investiţii în infrastructura medicală, în aparatură modernă, în personalul de specialitate. Sistemul public de sănătate are nevoie de «tratament şoc» administrat în cel puţin trei direcţii” a scris ieri premierul Mihai Tudose, pe Facebook.

Potrivit şefului Guvernului, sunt necesare „investiţii consistente în infrastructură”, pentru a se recupera ceea ce nu s-a făcut la timp în acest sector. „În acest sens avem în vedere construirea celor opt spitale regionale şi a spitalului republican, asumate prin programul de guvernare” a spus Tudose, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte dotarea cu echipamente moderne şi performante, premierul consideră că acestea sunt „absolut necesare pentru o diagnosticare corectă şi, implicit, pentru instituirea tratamentelor eficiente”.

Totodată, şeful Executivului a vorbit despre necesitatea unui „personal medical motivat”.

www.romanidecentenar.ro

„Guvernul actual a înţeles că pentru performanţă personalul medical trebuie să fie bine plătit – ne-am asumat acest lucru şi îl punem în practică. În primele opt luni ale anului 2017 câştigul mediu în sănătate a crescut cu peste 35%. Vom continua să majorăm salariile din sistemul de sănătate prin aplicarea noii legi a salarizării începând cu 1 ianuarie 2018. Nu facem astfel altceva decât să rămânem consecvenţi în ceea ce am promis românilor la începutul guvernării, că priorităţile noastre sunt sănătatea, educaţia şi infrastructura” a arătat Tudose.

În mesajul său, premierul a amintit că, ieri, la Palatul Victoria, au fost semnate contractele de achiziţie pentru dotarea a 34 de spitale din ţară şi din Capitală cu echipamente de imagistică. „Cele trei contracte, în valoare de 19,8 milioane de euro, reprezintă un pas important în direcţia asigurării unor servicii medicale de calitate” a mai afirmat Tudose.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: