Proiect Erasmus+ la GPN din cadrul Şcolii Gimnaziale „Constantin Morariu” Pătrăuţi

 La Grădiniţa cu Program Normal din cadrul Şcolii Gimnaziale „Constantin Morariu” Pătrăuţi se desfăşoară în perioada 2017-2020 proiectul Erasmus+ , Acţiunea Cheie 2 – Parteneriate strategice doar între şcoli: „Promoting Innovation through the development of creativity and imagination”, proiect finanţat de Comisia Europeană.

Parteneriatul este derulat între şapte şcoli localizate în ţări din diferite colţuri ale Europei, cu experienţă şi cunoştinţe necesare în implementarea şi derularea proiectelor europene: Churchdown Village Infant School – Anglia, Churchdown Village Junior School – Anglia, Membrillar School – Spania, Szkola Podstawowa nr. 1 im. B. Chrobrego – Polonia, Anamur Vakifbank Ataturk Ortaokulu – Turcia, Primary School of Kandanos – Grecia şi Grădiniţa cu Program Normal din cadrul Şcolii Gimnaziale „Constantin Morariu” Pătrăuţi, România. Activităţile proiectului vor fi dezvoltate pentru a se promova un mediu favorabil pentru dezvoltarea creativităţii şi inovării în educaţia timpurie, concentrându-se în acelaşi timp pe obţinerea de cunoştinţe. Activităţile planificate cu atenţie şi evaluările periodice ale impactului pe care îl au asupra elevilor, a cunoştinţelor culturale şi a înţelegerii la vârstele mici, vor asigura îndeplinirea obiectivelor proiectului.

Participarea a trei profesori din România la mobilitatea transnaţională din Anglia – Gloucestershire, la Churchdown Village Infant School, în perioada 13-17 noiembrie 2017, a avut scopul de a descoperi noutăţi despre sistemul de învăţământ din Anglia, despre procesul de predare-învăţare-evaluare a activităţilor din grădiniţele partenere, despre exploatarea, reactualizarea, perfecţionarea şi inovarea în domeniul competenţelor pedagogice europene în cadrul activităţilor şi aducerea la cunoştinţa beneficiarilor (părinţi şi preşcolari), perfecţionarea şi inovarea în domeniul competenţelor pedagogice, utilizarea unor metode active în timpul activităţilor de la clasă; competenţe organizatorice pentru activităţile din grădiniţă. Organizatorii, conduşi de Julie Guest, au pregătit un program complex şi suficient de variat, care le-a permis vizitatorilor din cele şase ţări partenere contactul cu specialişti şi metodele lor atrăgătoare de abordare la clasă în învăţământul preşcolar. Cadrele didactice au avut ocazia să lucreze, să exprime puncte de vedere şi au dat explicaţii suplimentare de câte ori am avut nevoie; au prezentat şi s-au prezentat cu maximum de modestie, deschidere şi profesionalism, am descoperit că se pot folosi materiale, texte, fişe de lucru etc. extrem de simple, dar care să asigure interes, dinamism, folosirea cunoştinţelor deja dobândite, dar şi atingerea de noi abilităţi/competenţe; am cunoscut preşcolari de mai multe naţionalităţi în timpul vizitei noastre în Grădiniţa Churchdown Village. Partenerii europeni din Polonia, Grecia, Spania, Turcia, Anglia şi România vor desfăşura împreună, timp de 3 ani, acţiuni de promovare a educaţiei pentru schimbare în grădiniţe şi în comunitate.

www.romanidecentenar.ro

Apreciez interesul manifestat de toţi cei implicaţi, elevi, preşcolari şi profesori, seriozitatea cu care lucrează şi reuşitele lor în echipele multinaţionale în care au derulat şi vor derula activităţile proiectate la nivel de parteneriat. (Coord. proiect, prof. GRAŢIELA MEŞTERIUC)

Print Friendly, PDF & Email

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: