De ce ne vrea PSD afară din UE?

Nu îndrăznesc să ne scoată din UE, dar vor să ne lipească de Ungaria lui Viktor Orban, prietenul lui Putin şi al lui Dragnea, şi de ceilalţi aliaţi ai trilateralei de la Vişegrad: Polonia, Cehia şi Slovacia. Fiindcă atât timp cât România este parte a Uniunii Europene, actuala majoritate de guvernământ nu-şi va putea împlini visul de a deţine puterea absolută, nici de a beneficia de imunitate totală în faţa legii şi nici de a mai prosti electoratul cu propagandă a la Orwell, cu planuri mincinoase şi găleţi roşii. De demonstrat.

Recrudescenţa atacurilor împotriva preşedinţiei, a DNA, a Justiţiei şi a serviciilor secrete s-a declanşat imediat după participarea lui Iohannis la marşul împotriva OUG 13, mai ales după vizita în SUA şi întâlnirile fructuoase avute cu preşedintele Donald Trump. Au impresionat atunci rezultatele surprinzătoare, îndeosebi revenirea la art. 5 din Tratatul Nord-Atlantic: „un atac armat împotriva unuia (membru)… va fi considerat un atac împotriva tuturor” şi afirmaţia „Ştim tot ce se întâmplă în România. (Iohannis) va câştiga lupta cu corupţia”. Mai adăugaţi relaţiile importante ale preşedintelui cu liderii europeni, prietenia cu nucleul dur al CE şi faptul că România se comportă ca şi cum ar face parte din acel nucleu dur. Or PSD şi actuala majoritate nu pot tolera o realizare dacă nu e a lor. Cu atât mai mult cu cât Liviu Dragnea îşi organizase o întâlnire pe şest şi pe bani buni cu preşedintele american, întâlnire rămasă fără absolut niciun efect, iar Tăriceanu visează şi el de mult la fotoliul din Deal.

A fost clar pentru ceilalţi lideri europeni că Iohannis este un om politic redutabil, iar pentru PSD era şi mai clar că trebuie declanşat Jihadul împotriva sa, fiindcă neamţul devine prea puternic şi nu se poate face casă bună cu el. Imediat mercenarii, servitorii, activiştii din presă au amorsat bombele mediatice: binomul, trinomul, sistemul, statul paralel, noua securitate, Soros, străinii duşmănoşi, multinaţionalele antinaţionale…, începând acţiuni profesioniste de defăimare a personajului de la Cotroceni şi a Laurei-Codruţa Kovesi, acuzată că face dosare la comandă. Celelalte apelative ca mutul, ficusul, raţa mecanică… aveau treabă doar cu atmosfera de cartier.

În aceste circumstanţe, noile legi ale justiţiei şi noile articole din codurile penale vin să consfinţească o altă realitate decât cea constituţională. Aşa că încet-încet preşedinţia este golită de conţinut. Deja preşedintele nu-i mai poate numi pe toţi şefii serviciilor secrete, nici pe toţi procurorii-şefi…, iar diminuările nu se vor opri până când preşedintele va fi doar de decor.

Şi asta deoarece Iohannis putea fi socotit până acum, fără a greşi, drept virtual posesor al celui de-al doilea mandat la Cotroceni. De aceea atacurile trebuie concentrate rapid pe două direcţii: 1. scoaterea României din Uniunea Europeană ori măcar distrugerea poziţiilor câştigate prin efortul şi diligenţele lui Iohannis şi 2. alterarea întregului eşafodaj al statului de drept pentru ca liderii PSD să aibă toată puterea, inclusiv asupra Justiţiei, şi să scape şi de pedepse, dar să nu li se clintească nici averile. Din contra.

www.romanidecentenar.ro

S-a şi trecut la fapte: declaraţii linguşitoare la adresa lui Viktor Orban, a Ungariei şi a celorlalte trei ţări membre ale Trilateralei, Polonia, Cehia şi Slovacia, întărirea legăturilor „trilaterale” cu Bulgaria şi Serbia, iar, ca să aibă şi credibilitate, au repetat atacurile împotriva Justiţiei în aceeaşi manieră în care o fac Polonia şi Ungaria în vederea controlului politic al celei de-a treia puteri.

Or ce vedem noi aici? O majoritate toxic-anarhică guvernează numai pentru sine: s-a descotorosit de obligaţiile constituţionale de a bineguverna şi a-i respecta pe contribuabili, a renunţat complet la reprezentarea intereselor cetăţeneşti şi navighează după cum doreşte un lider preocupat doar de sine însuşi. Q.e.d.

În aceste condiţii, guvernarea va deveni în scurt timp conflictuală şi va trebui să facă faţă opoziţiei tot mai puternice şi străzii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: