Pentru potenţialii beneficiari ai liniilor de finanţare

Secretariatul Tehnic Comun al POC România – Ucraina 2014-2020 organizează la Suceava o sesiune de informare

Secretariatul Tehnic Comun al Programului Operaţional Comun România – Ucraina 2014-2020 a anunţat că va organiza o sesiune de informare pentru potenţialii beneficiari ai liniilor de finanţare.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Autoritate de Management a Programului Operaţional Comun România – Ucraina 2014-2020, a lansat, la data de 18 decembrie 2017, două apeluri de proiecte, iar, în acest context, Secretariatul Tehnic Comun al Programului Operaţional Comun România – Ucraina 2014-2020 organizează o sesiune de informare în data de 15 ianuarie 2018, începând cu ora 9, în sala „Ştefan cel Mare” a Consiliului Judeţean Suceava, pentru potenţialii beneficiari ai acestei linii de finanţare.

Apelul 1 se adresează proiectelor „Hard” (proiecte a căror componentă de infrastructură depăşeşte 1.000.000 euro), iar alocarea financiară totală disponibilă este 19.100.000 euro.

Apelul 2 se adresează proiectelor „Soft” (proiecte care nu includ componentă de infrastructură sau a căror componentă de infrastructură are o valoare mai mică de 1.000.000 euro), iar alocarea financiară totală disponibilă este 17.000.000 euro.

Data-limită pentru depunerea online a aplicaţiilor este 3 mai 2018, ora 16. Aplicaţiile vor fi depuse şi în format print.

Informaţii despre paşii de urmat pentru depunerea aplicaţiilor, priorităţile vizate de apeluri, valoarea maximă a finanţărilor acordate precum şi regulile de eligibilitate sunt prezentate în pachetele de aplicaţie disponibile pe site-ul programului, la adresa http://www.ro-ua.ro-ua-md.net/projects/open-calls/.

Potenţialii beneficiari ai acestor apeluri de propuneri de proiecte pentru programul RO-UA sunt: autorităţi regionale/ judeţene şi locale, instituţii publice, instituţii de învăţământ, instituţii culturale, ONG-uri, institute de cercetare, sau alte organizaţii relevante pentru fiecare prioritate inclusă în apeluri, având sediul în aria programului (România – judeţele Suceava, Botoşani, Tulcea, Maramureş şi Satu-Mare; Ucraina – regiunile Odesa, Ivano-Frankivsk, Zakarpatia, Cernăuţi).

Programul RO-UA urmăreşte selectarea de proiecte care au ca rezultat crearea de parteneriate între entităţi aflate de pe o parte şi de cealaltă a graniţei, care să aducă beneficii comunităţilor din zona de frontieră în domenii ca: educaţie, cercetare, moştenire culturală comună, transport, sănătate, situaţii de urgenţă şi prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii organizate.

Programul Operaţional Comun România – Ucraina 2014-2020 este finanţat de Uniunea Europeană, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate. Programul se adresează zonei aflate la frontiera dintre România şi Ucraina, urmând a contribui la atingerea obiectivului general al Instrumentului European de Vecinătate: evoluţia către o regiune de prosperitate şi bună vecinătate, realizată prin acţiuni de cooperare transfrontalieră în beneficiul statelor membre şi nemembre ale UE care se învecinează. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: