Judeţul Suceava primeşte 15,4 milioane de lei fonduri nerambursabile

>Banii sunt pentru construirea staţiilor de transfer de la Fălticeni şi Rădăuţi şi finalizarea depozitului ecologic Pojorâta

 Judeţul Suceava va primi 15,4 milioane de lei fonduri nerambursabile pentru finalizarea proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor din judeţ”, urmând ca lucrările ce au rămas de executat să fie încheiate în iulie 2019.

Potrivit unui comunicat de presă, judeţul Suceava, prin Consiliul Judeţean, a încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene contractul de finanţare având ca obiect acordarea finanţării nerambursabile pentru implementarea proiectului „Fazarea proiectului Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Suceava”, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, Apel de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de management integrat al deşeurilor – proiecte fazate.

Valoarea totală a contractului este de 20.134.690,94 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 15.484.957,29 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 67 luni, respectiv între data de 1.01.2014 şi 31.07.2019.

Prin acest contract se finanţează finalizarea construcţiei depozitului ecologic de deşeuri Pojorâta, dar şi construirea a două staţii de transfer, la Rădăuţi şi Fălticeni, inclusiv a centrelor publice de colectare aferente.

Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Suceava prevede construirea a două depozite ecologice, unul în comuna Moara, lângă Suceava, care deserveşte zona de şes a judeţului, şi unul în comuna Pojorâta, care va deservi zona de munte.

Pe lângă cele două depozite ecologice, întregul proiect prevede şi înfiinţarea a 1.250 de puncte de colectare a deşeurilor şi cinci staţii de transfer, dar şi închiderea gropilor de gunoi neconforme. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: