La Fântânele

Comunitatea a sărbătorit zece cupluri căsătorite de jumătate de veac

În a doua zi de Crăciun, luni, 26 decembrie, zece cupluri din comuna Fântânele, care au împlinit 50 de ani de căsătorie, au fost sărbătorite de Primăria şi Consiliul Local din localitate. Aniversarea cuplurilor a ajuns la cea de-a X-a ediţie şi a început în jurul orei 12.00, cu un Te Deum religios oficiat de pr. Ilie Marţineac, la Biserica „Sfântul Gheorghe” din satul Băneşti. În cuvântul de încheiere, preotul paroh Ilie Marţineac a spus: „Este un mare dar de la Dumnezeu. Să mulţumiţi întotdeauna pentru cei 50 de ani de la căsătorie. Nu este uşor, crucea căsătoriei este grea, dacă doi s-au îngăduit şi au reuşit să convieţuiască împreună 50 de ani este un lucru mare. În primul rând, aţi respectat porunca lui Dumnezeu, Sfânta Taină a Cununiei; în familie sunt necazuri, bucurii, însă toate trebuie îndeplinite cu răbdare şi înţelepciune”.

 După încheierea slujbei, cuplurile sărbătorite, împreună cu rudele şi prietenii acestora, s-au deplasat la Căminul Cultural din acelaşi sat. Aici, sărbătoriţilor li s-au oferit, din partea organizatorilor, flori, premii în bani, şampanie, o masă festivă şi un frumos spectacol de colinzi susţinut de elevii Şcolii „Mihai Eminescu” din Băneşti, conduşi de Ionel Aghiniţei, precum şi un program de muzică populară la care au luat parte interpreţii Iosefina Telescu, Lorena Filimon, Iulian Aghiniţei, Cristi Dascălu, un tânăr interpret din satul Stamate. Manifestarea a continuat cu un program ce a constat în tradiţii şi obiceiuri de Anul Nou caracteristice zonei, acompaniate de ansamblul de muzică populară condus de Ionel Aghiniţei şi fiii săi, Iulian şi Ovidiu, programul artistic fiind încheiat de fanfara din Stamate, condusă de trompetistul Vasile Leontică.

Cu ocazia acestui eveniment, locuitorii din comuna Fântânele au păşit pentru prima dată în interiorul Căminului Cultural, recent construit după standarde europene, compartimentat corespunzător desfăşurării unor activităţi cultural-artistice folositoare comunităţii: scenă impunătoare, spaţii pentru artişti, vestiare, bibliotecă, şi de asemenea pentru nunţi, botezuri şi alte manifestări.

Primarul comunei, Vasile Hîj, a menţionat că inaugurarea oficială a edificiului va avea loc pe 30 ianuarie a.c., ocazie cu care a adresat o invitaţie tuturor locuitorilor comunei să participe la eveniment, care va cuprinde un amplu spectacol de muzică populară.

 IONEL CURCAN 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: