La echilibrarea bugetelor locale

Primăriile din judeţ cer de cinci ori mai mult decât li se poate da

>Unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Suceava încheie anul 2017 cu datorii restante de 19,5 milioane lei

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, în ultima şedinţă ordinară anului 2017, repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA, cât şi a celor alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale în următorii 4 ani. Potrivit unei adrese a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava, privind limitele sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru echilibrarea bugetelor locale în anii 2018-2021, în anul viitor Consiliul Judeţean va repartiza 58.361 milioane de lei. Din total, 34.426 de milioane de lei reprezintă cota de 20% plus gradul de necolectare a veniturilor proprii care urmează a fi repartizate localităţilor din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale. Pentru întocmirea estimativului, unităţilor administrativ-teritoriale li s-a solicitat să transmită necesarul de cofinanţare pentru programele de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură cu participarea financiară proprie, totalul centralizat de 299.957 de mii de lei stând la baza repartizării sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale.

„Ca urmare a centralizării răspunsurilor primite de le consiliile locale, cu un total de finanţare în valoare de 280.807 mii de lei şi având în vedere valoarea arieratelor la nivelul întregului judeţ, la data de 29 noiembrie 2017, comunicată de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, în sumă de 19.150 de mii de lei, sumele depăşesc de aproape cinci ori finanţarea” se arată în raportul la proiectul de hotărâre aprobat de plenul Consiliului Judeţean.

Repartizarea urmează a avea loc conform scrisorii-cadru privind contextul macroeconomic şi metodologia de elaborare a proiectelor de buget pe anul 2018, cât şi a estimărilor pentru intervalul 2019-2021.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: