„Un Crăciun adevărat”

Cu o săptămână înainte de sărbătoarea Crăciunului, agenţii economici suceveni au în plan proiecte pentru ajutorarea sărmanilor. În cadrul unui astfel de parteneriat încheiat între SC Assist Software SRL din Suceava şi Parohia Leucuşeşti, sâmbătă, 16 decembrie, câţiva angajaţi ai societăţii sucevene au venit la Leucuşeşti pentru a-şi arăta dragostea faţă de cei mai mici creştini din parohie.

Pr. protopop Adrian Dulgheriu, parohul bisericii din Leucuşeşti, ne-a informat că tinerii IT-işti au pornit de la învăţătura Domnului Iisus Hristos care spune în predica de pe munte „fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui” (Mt.5,7) şi, împreună cu colegii de serviciu, au vrut să ofere dragoste şi lumină în casele celor nevoiaşi.

„Este un efort mare să ajuţi semenii şi să iei o decizie la nivelul întregii firme ca, în mod benevol, toţi angajaţii şi administratorii să îi ajute pe cei fără posibilităţi materiale pentru a simiţi bucuria Naşterii Domnului. A mulţumi celor implicaţi în acest proiect este prea puţin” a spus preotul Dulgheriu.

Sâmbătă, în jurul orelor prânzului, şase reprezentanţi ai colectivului de la SC Assist Software SRL au poposit la Leucuşeşti. Împreună cu pr. Adrian Dulgheriu, ei au mers la trei familii cu o situaţie materială precară şi care au 15 copii. Cei mici l-au primit pe Moş Crăciun venit de la firma de IT cu mare bucurie; fiecare copil a primit cadouri, dulciuri, jucării, hăinuţe, rechizite şcolare şi produse de igienă. Timp de două ore, copiii au fost alintaţi de tinerii dăruitori prin diverse jocuri colective, iar ca răsplată cei mici au cântat câte o colindă sau au spus o poezie.

„La Naşterea Domnului, îngerii au mărturisit întruparea, păstorii ne-au arătat datoria de a ne închina pruncului Iisus, iar magii ne dau exemplul dăruirii. Dacă acum 2000 de ani acei oameni au putut să facă o călătorie îndelungată şi să facă daruri pruncului Iisus, şi noi astăzi putem să facem acest lucru. Important este să ne dorim acest lucru. La sfârşitul acestei activităţi, angajaţii Assist Software au mărturisit că în acest an trăiesc un Crăciun adevărat, sărbătoarea având alte conotaţii. Sufletul lor a fost pătruns de sentimentul bucuriei, al mulţumirii şi al păcii pe care ţi-l oferă săvârşirea unei fapte bune. Ei trăiesc sărbătorile Naşterii Domnului cu bucuria că 15 copii vor avea cele necesare în această perioadă” a spus protopopul Adrian Dulgheriu.

Despărţirea a fost emoţionantă, cu lansarea unei promisiuni, aceea că angajaţii societăţii sucevene vor reveni în comunitatea din satul Leucuşeşti, pentru că doresc să se bucure împreună cu cei mai mici prieteni ai lui Hristos.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: