Contractele de finanţare pentru modernizarea Drumului Talienilor, a drumului Panaci – Bilbor şi Rădăuţi – Vicovu de Sus, semnate de CJ Suceava

Consiliul Judeţean Suceava a semnat contractele de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea a trei drumuri judeţene.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că a fost semnat contractul pentru modernizarea DJ 174C, Panaci – Bilbor, în valoare de 25,1 milioane de lei. După finalizarea investiţiei se va scurta distanţa de transport între cele două localităţi, respectiv între judeţul Suceava şi Harghita, cu 110 km. El a menţionat că tronsonul de drum judeţean DJ 174C, din judeţul Harghita, a fost promovat spre finanţare de CJ Harghita.

Totodată, a fost semnat contractul de finanţare pentru Drumul Talienilor, respectiv DJ 209 B, Văleni – Stânişoara – Iesle – limita judeţului Neamţ, în valoare de 46, 77 milioane de lei. Potrivit preşedintelui CJ Suceava, acest drum face legătura între judeţele Suceava şi Neamţ, traversează Munţii Stânişoarei, iar în vârful muntelui se află Crucea Talienilor. El a menţionat că tronsonul respectiv al drumului judeţean DJ 209B se desfăşoară pe teritoriul administrativ al comunei Mălini, asigurând accesul locuitorilor localităţilor Mălini, Poiana Mărului, Văleni, Stânişoara şi Iesle între localităţi precum şi legătura cu localităţile din judeţul Neamţ. „Lucrările la acest obiectiv au demarat în anul 2010 şi până în anul 2013 s-au executat lucrările de terasamente, podeţele şi îmbrăcămintea asfaltică pe un kilometru, ulterior lucrările sistându-se din lipsa fondurilor” a precizat Flutur.

El a mai anunţat că a fost semnat şi contractul de finanţare pentru asfaltarea DJ 178C, Rădăuţi – Frătăuţii Vechi – Frătăuţii Noi – Bilca – Vicovu de Sus, în valoare de 39,74 milioane de lei, drum care asigură conexiunea cu drumul naţional DN 2 E. „Prin realizarea acestei investiţii va fi consolidată la nivel de judeţ acea parte a infrastructurii pe care o reprezintă căile de circulaţie rutieră şi se va asigura accesul rutier la instituţiile publice şi obiectivele comerciale şi industriale de pe raza comunelor Frătăuţii Vechi, Frătăuţii Noi, Bilca, precum şi oraşul Vicovu de Sus, cât şi din alte zone, se va asigura un trafic cu un confort sporit, se vor reduce factorii poluanţi de mediu, se vor crea condiţii pentru atragerea de investitori în zonă, se vor atrage turişti şi se va dezvolta agroturismul” a mai declarat Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: