Recunoştinţă şi mulţumiri pentru dascălii Colegiului Tehnic Alimentar Suceava

All-focus

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară (CTIA) îşi păstrează demnitatea unei respectabile şcoli sucevene şi prin faptul că niciodată nu-şi uită seniorii care au muncit pentru prestigiul lui. Nu-şi uită profesorii care au muncit zeci de ani în şcoală, dar la un moment dat au plecat în alte lumi, nici pe seniorii ieşiţi la pensie după zeci de ani de muncă în folosul şcolii şi al altor generaţii de elevi.

Pline de căldură, emoţionante, două evenimente desfăşurate ieri la CTIA Suceava sunt dovada ataşamentului şi respectului de grup ce caracterizează dascălii acestei unităţi şcolare: „Memorialul Baraboi-Braicu” şi „Bun venit acasă”.

Memorialul, ajuns la a VI-a ediţie, este organizat în amintirea profesorilor Valeriu Baraboi, care a lucrat în cadrul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară peste 30 de ani ca profesor de sport, coordonator al echipei de volei a liceului, şef de catedră, membru în consiliul de administraţie şi, o vreme, director adjunct, şi Ioan Braicu, profesorul vulcanic, strictul şi perfecţionistul profesor de baschet şi de o mulţime de alte discipline sportive, omul cu care puteai discuta în egală măsură despre marcatorii din NBA şi clasicii picturii mondiale.

„Profesorii Baraboi şi Braicu nu au fost doar colegii noştri, ci doi profesori datorită cărora Colegiul Tehnic Alimentar din Suceava a devenit o şcoală foarte bună.

Dacă ar fi să-l definesc în trei cuvinte pe domnul Baraboi, aş spune omenie, onestitate şi prietenie. Dacă ar trebui să fac acelaşi lucru pentru domnul Braicu, aş spune profesionalism, perfecţionism şi o vastă cultură generală. Au fost doi oameni minunaţi, iar noi, profesorii din catedra de educaţie fizică, suntem mândri şi onoraţi că putem organiza acest eveniment în amintirea lor” a declarat Maria Reuţ, profesor de sport şi director adjunct al CTIA Suceava, iniţiatoarea, acum 6 ani, a acestei acţiuni.

Onorând amintirea profesorilor care au dat de altfel şi numele sălii de sport în care s-a desfăşurat Memorialul, elevi ai colegiului gazdă şi ai Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, foşti elevi, profesori au jucat şah, baschet şi volei. Au jucat cu ambiţie, fără concesii, cinstit şi corect, aplaudaţi de publicul din sală. Unii au câştigat partidele, alţii nu, iar la finalul meciurilor au fost premiaţi.

Datorită unui alt fost profesor al CTIA Suceava, Constantin Vlad, în prezent antrenor al naţionalei de rugbi a Republicii Moldova, care a obţinut o sponsorizare pentru circa 50 de copii, a lui Mihai Androhovici, vicepreşedinte al Federaţiei Române Sportul pentru Toţi şi a conducerii şcolii, toţi participanţii la competiţie au fost premiaţi cu tricouri inscripţionate specific memorialului, cu diplome şi dulciuri.

Amintiri, emoţii şi, întotdeauna, „Bun venit acasă!”

Cadrul festiv al premierii a fost şi mai festiv parcă decât altădată, pentru că s-a desfăşurat în prezenţa profesorilor seniori ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, a profesorilor care muncesc astăzi în şcoală, dar şi a unor invitaţi dragi.

Printre aceştia au fost Viorelia Braicu şi Bogdan Braicu, soţia şi fiul unuia dintre profesorii comemoraţi.

Aceasta din urmă a primit de la Florea Mihail Gaftoneanu, fost elev din prima promoţie de elevi soţului său, medalia de aur a Societăţii Culturale „Steaua Nordului” Botoşani.

Vorbind în faţa elevilor, Bogdan Braicu şi-a amintit de zilele când venea în sala de sport a CTIA şi făcea sport în timp ce tatăl său credea că face exerciţii la spaliere pentru a-şi îndrepta spinarea. Acesta a adus o minge de volei semnată de jucători ai echipei „Tricolorul” Ploieşti, posibilă campioană naţională în actualul sezon.

După discursuri, emoţii şi amintiri, în sala de sport a CTIA a avut loc o slujbă de pomenire a tuturor dascălilor şcolii care au dispărut.

Ultima parte a zilei a fost cea dedicată profesorilor seniori, aproape 25 la număr, care au răspuns invitaţiei la evenimente şi cărora elevii colegiului, profesorii de astăzi de la catedră, le-au oferit un spectacol de colinde, un „Mulţumesc” plin de recunoştinţă şi asigurarea că ori de câte ori vor păşi în şcoala în care au muncit cu dedicaţie vor fi întâmpinaţi cu acelaşi salut: „Bun venit acasă!”.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

  1. Multumim foarte mult, Daniela. Ai scris atat de frumos despre noi. Multumim mult!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: