România, din nou în bătaia crivăţului

Bătălia politică actuală nu este numai pentru subordonarea Justiţiei, aşa cum se susţine îndeobşte, ci şi pentru distrugerea fibrei morale, câtă a mai rămas, a poporului român şi apoi mânarea sa într-o direcţie dorită de actualii corifei. Când nu mai poţi discerne între hoţie şi cinste, între abuz şi lege, între egalitate în faţa judecătorului şi imunitate totală, între sărac şi bogat, trăsături morale precum cinste, demnitate, onoare, hărnicie, dragoste de ţară devin irelevante, iar fără acestea orice popor devine gloată uşor de dus de nas. Mai adăugaţi mizeria, subfinanţarea din educaţie/ sănătate şi cartelarea presei, a audiovizualului ca să aveţi tabloul complet al degringoladei unei ţări pregătite să capituleze în faţa şarlataniei.

Este clasica reţetă de distrugere din interior a unui popor, a unei construcţii statale democratice, iar ambasadorul american spune că ruşii ne pândesc de după colţ. Sunt convins că vorbeşte în cunoştinţă de cauză. Cât de orb să fii să nu vezi campania lor de dezmembrare a Uniunii Europene şi NATO? Cât de orb să fii să nu vezi cum sunt speculate slăbiciunile statelor europene? Sau credeţi că România face excepţie?

Să nu uităm că, după atâtea invazii, vreo 13, zic istoricii, dar eu aş mai adăuga că ultima nu s-a încheiat, ale armatelor ruseşti, niciodată venite şi rămase în alt scop decât de jaf şi robie, e firească atitudinea strămoşilor şi a contemporanilor de a percepe şi azi ameninţarea de la Răsărit, de a se teme nu atât de ruşi, cât de veşnica lor foame de noi teritorii, vasali şi idioţi utili. Singura scăpare a noastră a fost şi este apropierea de statele Occidentului democrat, de UE şi NATO.

Numai că o economie liberă(?) ca a României a permis capitalului rusesc actual să-şi mărească cifrele de afaceri, iar de ceea ce se temeau mulţi experţii europeni şi câţiva analişti obiectivi români tocmai s-a întâmplat: vremea când oamenii de afaceri de la răsărit vor controla jumătate din economia românească nu e departe. Fireşte că banii n-au miros, dar aşternerea covorului roşu în faţa oligarhilor ruşi înseamnă politici guvernamentale proaste, făcute poate cu intenţie ori amatoristic.

Din păcate, însă, alegerea între Vest şi Est este repusă în discuţie, iar în aceste zile se hotărăşte destinul României. A câta oară? Deşi pentru poporeni integrarea în NATO şi UE a fost o opţiune pe cât de copleşitoare pe atât de benefică, elita politică actuală de stânga le atacă vehement, aşezându-ne din nou în bătaia crivăţului, care, de la Dimitrie Cantemir încoace, nu ne mai slăbeşte. Oricine poate vedea ce ne aşteaptă dacă Justiţia se va subordona politicului: ne vom pierde calitatea de aliaţi ai SUA şi de membri ai Uniunii Europene sau în cel mai bun caz vom ajunge din nou parteneri de mâna a treia, „la fundul grămezii” (România: the Bottom of the Heap, Tony Judt). Acolo unde se află statele eşuate şi nimeni nu se uită la ele. Departe de lumea democrat-civilizată.

Că trăim cu această spaimă în suflet o demonstrează sutele de mii de protestatari ieşiţi în stradă după câştigarea alegerilor parlamentare de către PSD. În sprijinul lor au venit aliaţii americani, ambasadorii statelor prietene, marile agenţii de presă internaţionale care stau cu ochii aţintiţi asupra hăcuirii legilor statului de drept în Parlament.

Lovitura de graţie, însă, au dat-o funeraliile defunctului rege Mihai I: s-a văzut cu claritate că ne-a revenit mintea cea de pe urmă, cum s-a întâmplat mereu în istoria noastră. Suntem mai uniţi ca niciodată asupra ideii că singurul şi adevăratul vector al emancipării României ar fi fost monarhia, iar această percepţie nu va putea nicidecum fi terfelită de corifeii puterii actuale.

S-a ridicat vălul populist al câştigării ultimelor alegeri, iar clasa politică, în integralitatea ei, are o problemă cât casa: înjosită de statura unui rege demn şi cinstit, de o austeră moralitate, nu se mai poate ascunde şmechereşte sub declaraţii sforăitoare despre cât de români suntem noi şi cât de plin de bunăstare ne e viitorul, ci va trebui s-o şi demonstreze. Ori, ori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: