Multe din şcolile judeţului încă nu prezintă securitate la incendiu

>„Beneficiarii care au în derulare investiţii sunt exceptaţi de la aplicarea amenzilor doar dacă termenul de realizare a lucrărilor de construcţie şi obţinere a autorizaţiei nu depăşeşte data de 31 decembrie 2017 reliefează generalul de brigadă Ion Burlui, şeful ISU >Ulterior datei de amintite, celor care nu au intrat în legalitate li se pot aplica sancţiuni contravenţionale cuprinse între 20.000-50.000 lei

 În ciuda prorogării termenului pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu până la 30 septembrie 2017, rămâne încă nesoluţionată problema autorizării unor categorii de obiective, în special a celor publice, a declarat generalul de brigadă Ion Burlui, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, precizând că într-o asemenea situaţie de află unităţile de învăţământ. Conform şefului ISU, pentru acestea, având în vedere şi alocările financiare asigurate, cum ar fi cele prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, la nivelul Guvernului sunt în analiză soluţii legislative care să permită efectuarea lucrărilor necesare de conformare la cerinţa de securitate la incendiu şi obţinerea actului administrativ necesar funcţionării în condiţii de legalitate.

„Spre exemplu, beneficiarii care au în derulare investiţii din fonduri publice sau fonduri europene, pentru conformare la cerinţa de securitate la incendiu, sunt exceptaţi de la aplicarea amenzilor, doar dacă termenul de realizare a lucrărilor de construcţie şi obţinere a autorizaţiei de securitate nu depăşeşte data de 31 decembrie 2017” reliefează generalul de brigadă.

Un amendament la OG nr. 17/2016 prevede că „beneficiarii care au depus, până la data de 30 septembrie 2017, documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu sau au proiecte în avizare pentru finanţare, sunt exceptaţi de la aplicarea amenzilor doar dacă termenul de conformare nu depăşeşte 31 decembrie 2017”. Ulterior datei de amintite, celor care nu au intrat în legalitate li se pot aplica sancţiuni contravenţionale cuprinse între 20.000-50.000 lei. „Beneficiarii care au depus solicitarea pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi documentaţia aferentă nu sunt excluşi de la plata amenzilor, măsura fiind stabilită de către agentul constatator, în funcţie de particularităţile fiecărui caz” a punctat general de brigadă Ion Burlui.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. O mare mizerie cu aceste autorizatii!Dar la Liceul Mihai Eminescu este autorizat ca eleviii să circule zilnic pe un trotuar care nu este ,???Niste ziduri ruginite gata sa cadă.TREC ZILNIC SUTE SAU MII DE ELEVI PE ACEA STRADA ,ACUM S-A MAI FACUT SI LIDL!MIZERABILUL DE PRIMAR A DAT AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE DAR LA ELEVI NU S-A GANDIT CA CIRCULA IN CONDIȚII INUMANE!ACOLO ORICAND POATE AVEA LOC UN ACCIDENT DAR NIMĂNUI NU-I PASA.DE CE NU ESTE TROTUAR PE ACEA STRADA,FACUT CU PAVELE.SUNT ELEVI DIN TOT JUDETUL LA ACEL LICEU SI AU CONDITII MAI RAU CA LA TARA!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: