Mii de pachete cu ţigări de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră

Mii de pachete cu ţigări de contrabandă au fost confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni, sâmbătă, în apropierea graniţei de nord a judeţului. Jumătate din cantitate a ajuns pe mâna oamenilor legii după ce un echipaj din cadrul Sectorului PF Siret a observat mai multe persoane care au trecut frontiera, din Ucraina în România, cu baxuri în spate. După ce au ajuns pe teritoriul ţării noastre, persoanele respective au abandonat coletele şi s-au întors pe teritoriul ucrainean. Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul STPF Suceava, imediat au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare şi supraveghere a zonei. La faţa locului, poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit opt colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de aproape 53.000 lei. Ulterior, colegii ucraineni au anunţat că au descoperit pe aceeaşi direcţie cinci colete cu ţigări şi un cetăţean ucrainean.

Şi lucrătorii din cadrul SPF Brodina au descoperit, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă extracomunitară desfăşurată în zona de responsabilitate, 4.490 de pachete cu ţigări de provenienţă extracomunitară, a căror valoare se ridică la suma de 52.500 lei. Produsele din tutun au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea identificării tuturor participanţilor în activitatea ilegală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: