Pompierii avertizează asupra riscului de incendiu de la pomul de Crăciun

Pentru evitarea producerii unui incendiu care ar avea ca punct de plecare bradul de Crăciun, specialiştii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava atrag atenţia că, în acest sens, este obligatorie respectarea unor minime măsuri preventive.

„Nu se va amplasa bradul în apropierea unor surse de căldură, cum ar fi sobe, calorifere sau alte mijloace de încălzire. Indiferent dacă este natural sau artificial, acesta poate lua foc uşor, conducând la incendierea locuinţei. Pentru decorare se vor folosi globuri din sticlă şi alte ornamente realizate din materiale incombustibile, evitându-se hârtia şi vata. Nu se vor utiliza nici instalaţii şi nici ornamente electrice cu defecţiuni sau improvizate” avertizează generalul de brigadă Ion Burlui, şeful ISU Suceava, accentuând că, la plecarea de acasă, cât şi peste noapte, instalaţiile luminoase vor fi scoase din priză.

www.romanidecentenar.ro

Tot în această perioadă, semnalează ISU, trebuie să se aibă grijă ca jocul copiilor să se desfăşoare la vedere, nu în spaţii închise, cum ar fi podurile, fânarele ori adăposturile de animale. Aceştia nu vor fi lăsaţi singuri, închişi în casă sau alte construcţii, interzicându-li-se folosirea artificiilor, petardelor sau a altor materiale pirotehnice. Nu în cele de pe urmă, cu atenţie vor fi supravegheaţi şi colindătorii, deoarece o ţigară aruncată la voia întâmplării de către aceştia poate provoca adevărate tragedii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: