Asociaţia Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei

„Concert extraordinar de colinde“, ediţia a IX-a

Corul Bisericii Sf. Dumitru Suceava, grupa catehism

O sală plină a asistat luni după-amiază la un concert de colinde organizat de Asociaţia Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, la Casa de Cultură din Suceava. Gazdele, multe îmbrăcate în haine groase, unele cu capetele acoperite, s-au încălzit, vreme de trei ore, la auzul colindelor şi la vederea inimoşilor colindători.

Preşedintele asociaţiei, preotul Justinian Cojocar, a invitat audienţa „să colindăm şi să mulţumim lui Dumnezeu că se colindă. Noi, Asociaţia Culturală «Sfântul Mitropolit Dosoftei», cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, vă aducem, în fiecare an, în preajma Sărbătorii Naşterii Mântuitorului, un strop din colindele acelea vechi şi frumoase. (…) Într-o lume ca aceasta, în care cu greu valoarea răzbeşte, în care cu greu morala este apărată şi mărturisită, iată un strop de cultură! Vă aducem un strop din colinda cea frumoasă, ca şi dumneavoastră să fiţi mărturisitori şi să fiţi vrednici de a lăsa moştenire copiilor colinda noastră frumoasă, românească, ortodoxă”.

A colindat Corala Bărbătească a Seminarului Teologic „Sfântul Mitropolit Dosoftei” Suceava, dirijată de preot prof. Lucian Tablan, urmată de corul copiilor din clasa a X-a C – prezentă în totalitate pe scenă – de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, îndrumată de prof. Elena Ailenei, clasă la care preotul Justinian Cojocar, preşedintele asociaţiei, este şi diriginte.

 Andrada Antoneac, elevă în clasa a IX-a la acelaşi colegiu, a interpretat „Trei crai de la Răsărit”, după care scena s-a umplut cu copiii din grupa de catehism de la Biserica „Sf.Dumitru” Suceava, dirijată de Adrian Petraş, el însuşi colindător, alături de chitara sa, îndelung aplaudat de sală.

Au urmat colindători veniţi din Vicovu de Sus, grupul vocal-tradiţional „Ai lui Ştefannoi oşteni”, de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor”, îmbrăcaţi în frumoase costume populare şi îndrumaţi de profesorul de religie Vasile Schipor.

Învăţătoarea Rodica Popescu, şi copiii de la Şcoala gimnazială Şcheia, ce formează grupul „Vlăstarele luminii”, au colindat asistenţa, după care sala Casei de Cultură a răsunat de minunatele acorduri ale colindelor cântate de Corala Preoţească „Sfântul Ierarh Leontie, din Rădăuţi, dirijară de Ovidiu Foca, urmaţi de corurile de copii şi cel de adulţi ai Parohiei „Sf.Andrei” Suceava care i-au colindat pe cei prezenţi,

Preotul Olivian Sandu, posesor de vorbă dulce şi de mesaj clar, şi copiii din satul Vorona Mare, judeţul Botoşani, au reuşit să-i facă şi pe spectatori să colinde. Chiar dacă s-a urnit mai greu, sala a intonat „Galbenă gutuie” şi „Astăzi s-a născut Hristos” şi a răsplătit cu numeroase aplauze frumoşii şi hăruiţii colindători.

Ana Popescu, acompaniindu-se la chitară, le-a urat, în încheiere, celor prezenţi în sală, un an nou cu bine şi sărbători binecuvântate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: