Mobilizare generală la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”

„Acasă de Crăciun”, acţiune caritabilă în beneficiul copiilor de la Centrul „Speranţa”

> Iniţiativa nu aparţine conducerii colegiului, ci elevilor > Până luni, ei donează alimente, rechizite, jucării

 Cu mic, cu mare, întreg Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava s-a mobilizat pentru reuşita unei acţiuni caritabile în beneficiul copiilor şi tinerilor din Centrul de Plasament „Speranţa”.

Potrivit directorului Alexandra Bejinaru, evenimentul „Acasă de Crăciun”, organizat de Asociaţia de părinţi şi absolvenţi ai colegiului, se va desfăşura luni, 17 decembrie, de la ora 18, în incinta Teatrului „Matei Vişniec”.

Pentru început, lucrări ale elevilor, expuse în foaierul teatrului, vor fi scoase la licitaţie, sumele obţinute urmând să fie donate beneficiarilor centrului de plasament sucevean. În partea a doua a evenimentului, profesori şi elevii lor talentaţi vor invita asistenţa la concert. Vor urca pe scenă corul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, orchestra copiilor şi profesorilor şi toate grupurile de muzică de cameră ale şcolii.

www.romanidecentenar.ro

Până lunea viitoare însă, elevi şi profesori nu stau degeaba ci, după un apel general lansat în şcoală, fac donaţii de alimente, rechizite, jucării, care vor lua, de asemenea, drumul centrului de plasament aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

„Vreau să menţionez că iniţiativa nu aparţine conducerii sau profesorilor, ci elevilor. În urmă cu mai bine de o lună, propunerea organizării unui eveniment caritabil în beneficiul copiilor de la Centrul «Speranţa» a fost aprobată în Consiliul Şcolar al Elevilor, iar noi am acordat tot sprijinul. Toată şcoala este implicată în acţiune, iar elevii merită toată aprecierea pentru iniţiativa şi strădania lor. Nu este însă singura acţiune umanitară pe care elevii noştri o au în vedere luna aceasta” a transmis Alexandra Bejinaru, directorul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Managerul şcolii a menţionat că din banii obţinuţi din vânzările de obiecte la Târgul de Crăciun aflat în plină desfăşurare, organizat de colegiu pentru al VIII-lea an consecutiv, la Shopping City Suceava, vor fi ajutaţi doi copii din parohia Bisericii „Mirăuţi”, dar şi copii fără posibilităţi materiale din şcoală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: