Protest la Casa de Pensii

Angajaţii mai multor case judeţene de pensii din ţară au protestat, ieri dimineaţă, faţă de nivelul salariilor, raportat la cel din alte ministere, dar şi faţă de cel al angajaţilor din structura centrală a Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP). Ei sunt nemulţumiţi că, după calculele lor, abia după 2022, conform noii grile, vor putea ajunge la salariile pe care alte categorii din sistemul public, ca de exemplu administraţie sau APIA, le au în prezent.

Şi la Suceava, aproximativ 50 de angajaţi au protestat, luni, în faţa Casei Judeţene de Pensii Suceava, nemulţumiţi de nivelul de salarizare şi discrepanţele faţă de remuneraţiile colegilor cu aceleaşi funcţii din ministere sau Casa Naţională de Pensii.

O angajată a CJP Suceava, Oana Poloşanu, a declarat pentru Agerpres că protestul a fost spontan, nu organizat de sindicat, fiind primul în ultimii ani care s-a desfăşurat la această instituţie.

„Protestul a ţinut de la ora 10.30 până pe la 11.45. Au participat toţi angajaţii prezenţi la serviciu, cu excepţia celor de la ghişee, care au asigurat activitatea cu publicul” a precizat Oana Poloşanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: