Principalele investiţii la Spitalul Judeţean Suceava

>Ambulatoriu pe patru niveluri, spital de copii, compartiment pentru arşi, chirurgie toracică, plastică, vasculară şi oncologică, heliport cu lift exterior cu legătură la ATI

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, în cadrul şedinţei extraordinare a CJ Suceava, în care s-au alocat circa 9 milioane de lei pentru lucrări de investiţii şi de achiziţie de aparatură medicală la Spitalul Judeţean Suceava, că investiţiile în această unitate spitalicească vor continua anul viitor.

„Anul viitor vom continua seria de modernizări şi investiţii” a spus Flutur.

El a arătat că una dintre investiţii este noul ambulatoriu pe o suprafaţă de 4000 mp, cu patru niveluri, unde vor fi 24 de secţii şi patru subsecţii.

Flutur a mai spus că, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, se va finanţa un proiect de amenajare a unei piste heliport cu un lift exterior care să facă legătura cu Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

El a adăugat că doreşte să fie dezvoltate spaţii pentru 15 domenii, cum ar fi chirurgia toracică, plastică, vasculară şi oncologică, dar şi un compartiment sau o secţie pentru arşi, arătând că e nevoie de un astfel de compartiment la Suceava.

Totodată, va fi extins blocul operator, pentru a se putea face faţă la solicitările de la SJU Suceava.

Flutur a mai anunţat că, prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina, ar urma să fie finanţat un proiect ce prevede realizarea unei legături supraterane între clădirea nouă a SJU Suceava şi clădirile vechiului spital, pentru a se evita situaţia actuală când este traversat bulevardul principal.

Preşedintele CJ Suceava a anunţat că urmează să fie realizată şi o cantină-restaurant pentru medici şi aparţinători, un bloc cu locuinţe de serviciu pentru medici, dar şi un spital pentru copii.

Flutur a spus că trebuie ca Guvernul să fie convins că Suceava are nevoie de fonduri pentru Spitalul Judeţean, dar şi pentru celelalte spitale din judeţ.

El a apreciat că Spitalul Municipal Vatra Dornei, aflat la mare distanţă de Suceava, va trebui să fie „un punct întărit”, arătând că se vor face lucrări de modernizare, dar că la fel vor trebui făcute investiţii şi în spitalele din Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului şi Siret.

Flutur le-a mai spus consilierilor judeţeni că va trebui gândită o strategie şi în ceea ce priveşte centrele medico-sociale din judeţ.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: