Primăria Suceava are datorii de 21 milioane lei

 > Pentru finanţarea proiectelor de investiţii, din creditul contractat de la CEC Bank s-a cheltuit suma de 6,15 milioane lei

Veniturile bugetului municipiului Suceava sunt sub aşteptări, gradul de realizare a acestora, la începutul lunii decembrie, fiind de numai 58,70% din totalul programat pentru întregul an 2017. Pe partea de funcţionare, veniturile sunt realizate la un nivel de 71,65%, iar cele care privesc dezvoltarea au atins 17,24%. De cealaltă parte, gradul de realizare a cheltuielilor, respectiv raportul între cele făcute şi cele planificate până la sfârşit de an, este de 58,66%. Pe latura de funcţionare a administraţiei publice locale alocările s-au realizat în proporţie de 71,61%, în timp ce cheltuielile prevăzute pentru dezvoltare au ajuns la doar 17,22%. În totalul cheltuielilor de până pe 4 decembrie, învăţământul a înghiţit 42% din alocări, majoritatea ducându-se către cele cu personalul, iar combustibilul şi energia s-au ales cu 10,02%, ponderea fiind deţinută de cheltuielile cu subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la energia termică. Locuinţele, serviciile şi dezvoltarea publică au deţinut 7,69% din cheltuielile totale, reprezentate fiind, în special, de cele pentru proiectele cu finanţări europene, în timp ce pentru transporturi s-au cheltuit 7,11% din total, cel mai mult cu repararea străzilor, cât şi cu subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la biletele TPL.

În cadrul secţiunii de funcţionare, la începutul lunii decembrie, Primăria Municipiului Suceava avea plăţi restante în valoare de 21 de milioane de lei, reprezentând sume datorate şi neachitate care au depăşit termenul de plată prevăzut de actele normative în vigoare sau pe cele din contracte ori facturi. Aceeaşi secţiune a bugetului local înregistra, la debutul acestei luni, un deficit de 20,89 de milioane de lei, acesta urmând a fi diminuat, „cât mai mult posibil”, până la sfârşitul anului 2017. Pentru finanţarea proiectelor de investiţii, Primăria a tras din creditul contractat de la CEC Bank 6,15 milioane de lei. Astfel, suma cea mai mare, de 4,38 de milioane de lei, s-a dus pe amenajarea zonei de agrement Tătăraşi, urmată de 1,61 de milioane de lei pentru reabilitarea iluminatului public şi de 158.87 de lei pentru proiectul elveţian de dotare cu autovehicule electrice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: