Noul campion al României la Tenis 10 M.P.G. este fălticeneanul David Arcip

Cel mai mare turneu de minitenis din România, Turneul Campionilor, s-a desfăşurat în weekendul 9-10 decembrie, gazda tradiţională a evenimentului fiind Clubul Sportiv Dinamo din Bucureşti. La cea de-a 8-a ediţie a turneului au participat, ca de fiecare dată, 80 de copii, cei mai buni din sportul alb, campioni în sezonul de vară 2017 (perioada 1 aprilie – 30 octombrie). Clubul „Nada Florilor” din Fălticeni a fost reprezentat de Ana-Maria Dumitru şi David Arcip, la Nivelul Roşu, David Arcip fiind desemnat noul campion al României la Tenis 10 M.P.G.

În sferturile de finală, David Arcip a întâlnit o jucătoare care ocupă locul I în Republica Moldova, care se pregăteşte la Academia de Tenis din Chişinău, pe care a învins-o cu scorul de 10–4. În semifinale, fălticeneanul l-a întâlnit pe Raul Candrea din Târgu Mureş pe care l-a învins cu 10–3. În finala cu craioveanca Natalia Enache, David s-a impus încă din primul set, adjudecându-şi victoria cu 10–3.

„A fost o onoare pentru clubul nostru să fim prezenţi la Turneul Campionilor de la Bucureşti şi să avem şansa de a juca împotriva celor mai buni jucători din România. Ana-Maria Dumitru a jucat într-o grupă foarte grea, cu jucători foarte bine pregătiţi, pierzând la limită calificarea în sferturi de finală în faţa copilului Alinei Tecsor, căpitanul nejucător al echipei naţionale de tenis a României, şi fiului lui Doru Timaru, unul dintre primii antrenori pe care i-a avut Simona Halep. Ţinând cont de condiţiile de pregătire şi valoarea antrenorilor care i-au pregătit pe cei doi jucători, consider că rezultatul obţinut de Ana-Maria este unul mai mult decât mulţumitor, evoluţia jucătoarei din Fălticeni fiind foarte bună pe tot parcursul turneului.

David Arcip este un copil de 7 ani care face performanţă în tenis de mai puţin de un an. Are o ambiţie extraordinară şi susţinere din partea familiei care a transformat sufrageria locuinţei în sală pentru antrenament. Seriozitatea cu care tratează fiecare meci, puterea de concentrare, mobilitatea care uimeşte pe toată lumea pentru un copil cu o vârstă atât de fragedă, loviturile precise şi inteligenţa în joc l-au făcut pe David să fie noul campion al României”, ne-a declarat instructorul de tenis Marcel Dascălu, coordonatorul Secţiei tenis de câmp la ACS „Nada Florilor”.

Fenomenul Simona Halep a stârnit un val de simpatie în jurul sportului alb şi tot mai mulţi copii vor să înceapă o carieră în tenis, dar drumul către glorie nu e deloc simplu. Pentru a face performanţă în tenis un copil are nevoie de antrenori pentru a fi pe cele mai bune mâini în ceea ce priveşte pregătirea şi de infrastructură, începând cu rachete şi mingi şi terminând cu terenuri şi echipament sportive. La toate acestea se adaugă cheltuieli cu deplasările la turnee şi taxe de participare.

 „Trebuie să mulţumim domnului antrenor Doru Timaru din Constanţa pentru că ne-a susţinut în permanenţă şi a crezut în succesul lui David, domnului Andi Stan care ne-a sprijinit cu transportul prin firma Romfour la turneele din circuitul Tenis 10, domnului Florea Grigore – S.C. Raitar, doamnei Lucica Botuşanu – S.C. Botuşanu şi domnului primar Cătălin Coman pentru că au avut încredere în micii practicanţi ai tenisului de câmp şi i-au sprijinit pentru a participa la competiţiile organizate de Federaţia Română de Tenis”, a mai precizat Marcel Dascălu.

Sâmbătă, 16 decembrie, 8 copii de la secţia de tenis a ACS „Nada Florilor” vor reprezenta urbea de pe Şomuz la turneul organizat de FRT la Braşov iar pe 23 decembrie la Fălticeni va fi organizat ultimul turneu al anului sub egida FRT „Cupa Moş Crăciun”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: