Corala de fete „Ciprian Porumbescu” a CN „Ştefan cel Mare”, pe locul IV în finala Concursului naţional „Gala Premiilor Excelsior”

> Corala suceveană a obţinut al doilea loc la televoting

Corala de fete „Ciprian Porumbescu” a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava a obţinut locul al IV-lea la „Gala Premiilor Excelsior”, după ce s-a clasat pe locul al II-lea la televoting.

Potrivit rezultatelor finale, concursul a fost câştigat de corul de copii şi tineret „Symbol”, care a obţinut 17 din cele 20 de puncte, din care 10 puncte din partea juriului şi 7 puncte în urma televotingului. Pe locul al doilea s-a clasat corul de copii „Unison”, cu 17 puncte, din care 7 ale juriului şi 10 din partea publicului, iar pe locul al treilea s-a clasat corul de copii „Meloritm” cu 16 puncte, 8 din partea juriului şi 8 în urma televotingului.

Corala de fete „Ciprian Porumbescu” s-a clasat pe locul al IV-lea, având 13 puncte, dintre care 4 ale juriului şi 9 ale publicului prin televoting.

Pe celelalte locuri s-au clasat corurile „Bravissimo”, „Angeli Junior”, „Sfânta Elisabeta”, corala „Soli Deo Gloria”, corul „Orfeu” şi corala „Fantasia”.

Finala Concursului Naţional „Gala Premiilor Excelsior”, la care au participat cele mai reprezentative coruri şcolare de amatori din România, s-a desfăşurat duminică, într-un studio al Televiziunii publice şi a fost transmisă în direct la TVR 2. În urma punctajelor juriului de specialitate şi a celor ale telespectatorilor care şi-au exprimat preferinţele prin televot, a fost desemnat cel mai bun cor al anului 2017.

Juriul finalei concursului a fost format din Gheorghe Zamfir – naist şi compozitor; prof.univ.dr. Valentin Gruescu – maestru dirijor, Daniel Jinga – maestru de cor la Opera Naţională Bucureşti, Adrian Găzdaru – directorul Teatrului Excelsior; Ana Maria Târâială – redactor muzical TVR. Votul telespectatorilor a cântărit la fel de mult ca şi votul juriului de specialitate în desemnarea corului câştigător. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: