Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz l-a interpelat pe ministrul Sănătăţii privind măsurile pentru combaterea obezităţii infantile, atrăgând atenţia:

România este pe locul al doilea în UE privind incidenţa obezităţii infantile

Obezitatea a devenit una din problemele majore de sănătate publică ale secolului XXI, iar în prezent, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), obezitatea a depăşit ca prevalenţă subnutriţia, arată deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz, într-o declaraţie de presă.

Potrivit deputatei, intervenţiile de prevenţie la nivel populaţional presupun coordonarea de acţiuni în domeniul medical, socio-economic şi politic, iar aceste acţiuni constau în primul rând în promovarea sănătăţii.

„În prezent, prevalenţa obezităţii s-a triplat în mai multe ţări din Europa. Tendinţa de creştere a prevalenţei obezităţii este evidentă la copii şi adolescenţi, rata anuală fiind de 10 ori mai mare decât în anii 1970. Acest aspect contribuie semnificativ la epidemia de obezitate în rândul adulţilor. Ţara noastră se situează pe locul 2 în rândul statelor membre ale Uniunii Europene la capitolul obezitate infantilă. Conform statisticilor, la copiii între 3 luni şi 16 ani, s-au identificat 14,7% copii obezi, frecvenţa obezităţii fiind uşor crescută la fetele de vârstă şcolară. În situaţia în care trendul se menţine, copiii obezi şi supraponderali îi vor depăşi ca număr pe cei subnutriţi moderat sau sever până în anul 2022, conform datelor furnizate de către OMS” arată deputatul sucevean.

Maricela Cobuz, de profesie medic pediatru, reaminteşte că în acest sens a iniţiat un proiect legislativ privind introducerea opţională a orelor de nutriţie în ciclul preşcolar, primar şi gimnazial, proiect care a fost susţinut de 103 deputaţi şi senatori şi care în prezent se află în dezbatere publică şi în atenţia specialiştilor.

„Având în vedere această creştere alarmantă a cazurilor de obezitate în rândul copiilor, am adresat Ministrului Sănătăţii, domnului Florian Bodog, o interpelare cu privire la măsurile care trebuie luate pentru prevenirea şi combaterea obezităţii” a precizat deputatul Maricela Cobuz.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: