Platformă ce integrează prima aplicaţie din România pentru specialiştii în recuperarea copiilor cu autism

În cadrul primei etape a proiectului „Connecting for children with autism”, a fost creată platforma Eduaba.ro, care integrează prima aplicaţie integrată din România ce permite conectarea în timp real a membrilor echipei multidisciplinare implicate în terapia şi recuperarea copiilor cu autism. Platforma va fi folosită în primul an de proiect pentru 300 de copii cu acest diagnostic din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Suceava.

Platforma Eduaba.ro este o iniţiativă a Asociaţiei Help Autism, în parteneriat cu Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) şi Asociaţia New Odyssey. Proiectul, în valoare de 600.000 de lei, a fost cofinanţat de Fundaţia Vodafone România, printr-o contribuţie de aproximativ 320.000 de lei, acordată prin programul „Connecting for Good 2017”.

De la iniţiatorii acesteia aflăm că platforma are două componente, fiecare dintre ele răspunzând unei nevoi reale cu care se confruntă specialiştii din domeniul recuperării copiilor cu autism: aplicaţia integrată ce asigură conectarea echipei multidisciplinare formate din medic, psiholog, asistent social, părinte şi educator şi o bază de date online, care permite monitorizarea permanentă, în timp real, a intervenţiilor, a evoluţiei micilor pacienţi pe durata terapiei şi a procesului de recuperare şi stocarea informaţiilor legate de istoricul terapeutic al fiecarui copil. Prin cele două componente, noua platformă contribuie la integrarea mult mai uşoară a acestor copii în sistemul educaţional.

 „Acesta este unul dintre cele şapte proiecte finanţate de fundaţia noastră prin programul «Connecting for Good în 2017». Ne bucurăm de reuşita a încă unui proiect care ilustrează modul în care ne putem folosi de tehnologie, mai ales de cea mobilă, pentru a găsi soluţii care îmbunătăţesc viaţa oamenilor, eficientizând procesele, făcând informaţia uşor accesibilă şi uşurând comunicarea între specialişti, asistenţi sociali şi părinţi, indiferent de distanţele care îi despart” a declarat Angela Galeţa, directorul Fundaţiei Vodafone România.

„Strângerea tuturor informaţiilor într-un sistem integrat şi adaptarea acestuia la cerinţele multiple ale intervenţiei terapeutice pentru copiii cu autism au însemnat o provocare pentru noi. Rezultatul proiectului ne dovedeşte eficienţa soluţiei pentru această abordare multidisciplinară, precum şi pentru relaţia deosebit de importantă dintre echipa terapeutică şi părinţii copiilor” a declarat Mariana Hanganu, manager de proiect, Asociaţia Help Autism.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: