Liderii slabi se ascund în spatele românilor

Se mai ascund şi în spatele unor instituţii ale democraţiei şi ale statului de drept fără a se gândi o clipă că prezenţa lor păguboasă le poate slăbi şi chiar compromite. La fel cum se ascund în spatele votului ca şi cum acesta ar reprezenta fosta cooperativă „Nufărul” a cărei treabă era spălarea şi înălbirea rufelor pătate.

Dacă pitirea lor în spatele unor instituţii stârneşte mânia multor cetăţeni, chiar a colegilor şi a subordonaţilor, ascunderea în spatele românilor priviţi ca masă de manevră, uşor de manipulat, înseamnă o întoarcere în trecutul „mustului care fierbe” al lui Goga, prin „fierberea mustului” înţelegându-se recrudescenţa naţionalismului mişcărilor legionare în ajunul celui de-al Doilea Mare Război. Asta deşi noi ne aflăm în anul 2017, cu unul înainte de Centenarul României.

Dar exemplul cel mai elocvent este acela al lui Nicolae Ceauşescu: i-a ridicat în slăvi pe români şi pe strămoşii lor geto-daci, pe Mihai Viteazul, Ştefan cel Mare, Decebal şi Burebista între care şi-a pitit tabloul cu sceptrul în mâna dreaptă ca un mare suveran şi până în ultima clipă a crezut că Marea Adunare Naţională şi tovarăşii săi îl vor scăpa de mânia popular-proletară şi agenturi străine.

Interesant e că, pus în faţa revoltei populare din decembrie, a încercat mituirea populaţiei ieşite în faţa Palatului său cu o sută de lei… Acum exemplul i-a fost urmat cu aceeaşi nerozie de actuala putere de guvernământ, înlocuind termenul „populaţie” cu „români”, iar suta de lei, mare cât roata carului atunci, cu nici 3 (trei) lei (o pâine amărâtă) azi.

Dar, dacă ideea cu suta de lei a lui Ceauşescu a fost spontană, ideea mituirii populaţiei după câştigarea alegerilor a făcut parte din programul de guvernare. Poporenii săraci şi-au dat astfel votul, fiind îndoctrinaţi din timp pentru a sări de partea corupţilor de la vârf când vor ajunge justiţiarii la ei, de aceea năzuiesc spre butoanele justiţiei, ca să-şi scape libertatea şi averile făcute peste noapte.

Într-o asemenea stare de încleştare cu justiţia i-a prins comunicatul oficial al Departamentului de stat al SUA în care li se cere să lase justiţia în pace, comunicat venit cu siguranţă după epuizarea tuturor mijloacelor diplomatice de care dispune principalul partener militar al României, inclusiv atenţionarea directă a celor ce şi-au făcut un obiectiv măreţ din mutarea sentinţei justiţiei de la Înalta Curte la Palatul Kiseleff.

Aşa s-a născut replica plină de năduf şi minciuni a „Senatului şi a Camerei Deputaţilor” împotriva celui mai important aliat. Numai că vitejia preşedinţilor Dragnea şi Tăriceanu s-a pitit în spatele celor două camere parlamentare, în numele cărora au şi semnat răspunsul, uitând că orice declaraţie a Legislativului român se ia prin votul tuturor parlamentarilor. Care au şi protestat pe toate canalele făcându-i de ruşine.

Iar minciunile sunt următoarele: 1. se vorbeşte de dosare făcute la comandă politică, dar nu se prezintă măcar o urmă de dovadă a comenzii politice; cine şi când a dat ordin? 2. SRI a intervenit în „câmpul tactic” pentru a scoate din prim-planul politicii pe liderii aleşi. Nici intervenţiile lui Coldea n-au lăsat vreo urmă. 3. SUA se amestecă în treburile interne, iar de la Ceauşescu încoace n-a putut nimeni dovedi că americanii, UE, ambasadorii au impus Parlamentului României sau Guvernului ce decizii să ia.

Dar nu pe adevăr mizează cei certaţi cu legea, ci pe victimizare în faţa propriului electorat ale cărui motivare şi încredere încep să slăbească. Nu de altceva au adus 30 de autocare cu susţinători la festivitatea Zilei Naţionale, deşi sus-zişii lideri s-au ascuns de ochii lumii şi de camerele de luat vederi ale televiziunilor.

Ei, bine, în joaca asta de-a ascunsul, au renunţat la reprezentarea Legislativului în poza de grup a Puterii politice din România, dezechilibrând imaginea statului prezent doar cu Preşedinţia şi Executivul, ceea ce nu cred că mai e posibil în altă ţară. Nu cumva lupta cu „statul paralel” atentează asupra ideii de patrie şi unitate naţională?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: