Guvernul va sprijini organizarea funeraliilor naţionale care vor avea loc în memoria Regelui Mihai

Guvernul va sprijini organizarea funeraliilor naţionale care vor avea loc în memoria Regelui Mihai, se arată într-un comunicat al Executivului remis marţi Agerpres.

„Guvernul va sprijini organizarea funeraliilor naţionale care vor avea loc în memoria Regelui Mihai. În acest sens, reprezentanţii instituţiilor guvernamentale implicate în organizarea ceremoniilor funerare vor avea astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire tehnică cu reprezentanţii Casei Regale a României pentru stabilirea detaliilor şi calendarului funeraliilor naţionale. Guvernul României este alături de Casa Regală în aceste momente grele şi transmite sincere condoleanţe!” se arată în comunicat.

Totodată, premierul Mihai Tudose a transmis un mesaj de condoleanţe, în care arată că Regele Mihai I a fost „un model de moralitate şi demnitate pentru români”. „Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate şi demnitate pentru români, o personalitate care a marcat puternic istoria României. Îi vom simţi mereu lipsa, cu atât mai mult anul viitor, atunci când vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificaţie deosebită pentru naţiunea noastră. Amintirea Majestăţii Sale va rămâne mereu vie. Condoleanţe Casei Regale a României, vă suntem alături şi vă asigurăm de întregul nostru sprijin. Dumnezeu să-l odihnească!” a scris Tudose pe Facebook.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: