Dor de Bucovina

La Târgu Mureş, pe data de 28 Noiembrie, de Ziua Bucovinei, s-a desfăşurat, la Centrul de dezvoltare socio-culturală „Emil Aurel Dandea”, o manifestare dedicată Unirii Bucovinei cu Ţara mamă. Au participat oameni de cultură, studenţi, elevi şi, desigur, bucovineni stabiliţi de-a lungul vremii la Târgu Mureş.

Manifestarea a fost deschisă de Dimitrie Poptămaş, preşedintele Fundaţiei culturale „Vasile Netea”. În continuare, s-au adresat publicului prof. drd. Simion Bui, Dumitru Covalciuc, cunoscut istoric şi publicist din Cernăuţi, prof. Rodica Puia, prof. Mariana Ploieşteanu, prof. Elena Mereşanu, av. Doru Ştefaneli, subsemnatul.

Cu acest prilej a fost lansat volumul „Membrii Consiliului Naţional Român din Bucovina ales la Adunarea Constituantă din 27 octombrie 1918” (Druk Art, Cernăuţ, 2017), semnată de Dumitru Covalciuc, de asemenea volumul „Vlăstar de refugiaţi (Nuvelă document)” (Accent Print, Suceava, 2017) al suceveanului Constantin Hluşneac şi cartea „Cu dragoste de pământ românesc” (Armonii culturale, Adjud, 2016) semnată de Ciprian Bojescu.

În luările lor de cuvânt, vorbitorii au luat atitudine faţă de situaţia limbii române, izgonită din şcoli de autorităţile ucrainene.

În continuarea manifestării s-a desfăşurat un miting la statuia lui Avram Iancu, miting la care au participat reprezentanţi ai tinerilor din Târgu Mureş.

De Ziua Naţională, la mulţi ani, România!

CIPRIAN BOJESCU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: