„550 de ani – lupta de la Baia”

„Din mila Domnului, în anul 2017 se împlinesc 550 de ani de când Ştefan cel Mare şi Sfânt l-a biruit la noi, în Târgul Băii, pe Mathias Corvinul. În acel decembrie rece la 1467, mai mult de 10.000 de oşteni au căzut sub glie. De aceea noi, urmaşii vechilor căpetenii ale Sfântului Ştefan cel Mare, vrem ca pe 9 decembrie să-i cinstim şi să-i pomenim întru veşnicie.”

Potrivit organizatorilor, programul manifestărilor de la 9 decembrie cuprinde, de la ora 11, la Biblioteca Baia, deschiderea expoziţiei „Ştefan cel Mare şi Sfânt” (conţinând materiale din colecţia Muzeului Bucovinei), de la ora 12, pe platoul Căminului Cultural, un ceremonial militar şi festivitatea de acordare de medalii şi diplome veteranilor de război, de la ora 13, la Căminul Cultural, „Testamentul lui Ştefan cel Mare”, în interpretarea actorului Marius Rogojinschi, urmat de simpozionul „Lupta de la Baia 550 – mărturii şi evocări”. De la ora 15.30, în centrul comunei, este programată vizitarea standurilor anume amenajate, „Târgul viu al Băii”, iar de la ora 16, la Biserica Albă (Sfântul Gheorghe), o slujbă arhierească oficiată de un sobor de preoţi, având în frunte pe ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. (L.D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: