21 de cazuri noi de HIV-SIDA depistate în primele 10 luni

>Aproape 4500 de gravide au fost testate HIV

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Bianca Bighiu, a declarat, ieri, că în judeţul Suceava se află în evidenţă activă 234 de cazuri de HIV-SIDA, dintre care 214 urmează tratament cu antiretrovirale (ARV), iar în primele 10 luni ale acestui an s-au depistat 21 de cazuri noi.

Bighiu a spus pentru NewsBucovina că, de la începutul acestui an şi până în luna noiembrie, în judeţ au fost testate HIV 4410 gravide, dintre care 2507 au efectuat acest test în maternitate.

Ea a precizat că cele mai multe gravide au fost testate HIV în luna iulie, respectiv 566, dar şi în luna august – 515, iar cele mai puţine testări au fost efectuate în lunile ianuarie – 292 şi aprilie – 302.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a menţionat că în cursul acestui an s-au înregistrat cinci decese în rândul pacienţilor diagnosticaţi cu HIV-SIDA, dintre care două au fost la pacienţi nou depistaţi cu această maladie.

Bighiu a spus că, pentru derularea Programului naţional de supraveghere şi control al infecţiei HIV, Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Suceava 5.953.000 de lei, în primele 11 luni ale anului fiind utilizate fonduri totalizând 5.291.287 de lei, conform datelor SJU Suceava, pentru tratament antiretroviral. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: