La Şcoala Gimnazială Nr.8 Suceava

„România în zi de sărbătoare”

În fiecare an şcolar, apropierea zilei de 1 Decembrie a prilejuit deschiderea unei palete largi de evenimente culturale ce s-au desfăşurat la Şcoala Gimnazială Nr.8 Suceava.

Ziua de 1 Decembrie 1918 marchează bilanţul luptei românilor pentru întregire statală, care vine să încununeze precedentele acţiuni ale fraţilor din Basarabia (9 aprilie 1918) şi Bucovina (15/ 28 noiembrie 1918).

Prof. Pasăre Daniela a propus proiectul educaţional „România în zi de sărbătoare”. Scopul proiectului a fost ca elevii să cunoască însemnătatea zilei de 1 Decembrie 1918, „cel mai mare şi mai fericit moment din istoria noastră şi consecinţele actelor istorice înfăptuite atunci asupra poporului român”.

„Dorim ca, prin modul în care am abordat tema «1 Decembrie” – Ziua Naţională a României», să-i determinăm pe elevi să înţeleagă semnificaţia acestei zile importante, prin povestiri istorice şi activităţi interesante, să trezim copiilor sentimente de mândrie şi preţuire a istoriei neamului românesc, să descopere valori morale ale poporului: dragoste de ţară, eroism, vitejie, bunătate.

www.romanidecentenar.ro

În desfăşurarea acestui proiect s-au implicat atât elevii claselor I-VIII, cât şi profesorii care vor participa direct sau indirect la activităţile propuse: prof. Airinei Greta, prof. Andriciuc Luminiţa prof. Larionescu Corina, bibliotecar Ungurean Mihaela, prof. Gorcea Ioan, prof. Pelinariu Narcisa, prof. Bordeianu Geanina, prof. Achiţei Gică” ne-a informat prof. Daniela Pasăre.

Aflăm că activităţile au vizat „schimbul de experienţe, bune practici, precum şi manifestarea talentului creativ, cunoaştere, peregrinare şi transcendere în timp şi spaţiu”. Activităţile au fost destinate elevilor implicaţi, cât şi profesorilor (fie în calitate de îndrumători, fie în calitate de invitaţi), îmbrăcând forme diverse „care să provoace la o reală lecţie de patriotism”. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

 1. Profesor Pasăre Daniela este fosta mea învățătoare nu știam că a ajuns profesoară. Și acum îmi amintesc ce bătăi am luat de la ea și nu numai în zi de sărbătoare.
  Nu voi uita niciodată chipul dumneavoastră.
  https://www.ziaruldeiasi.ro/local/suceava/un-copil-de-8-ani-batut-cu-bestialitate-de-invatatoare~nibng

 2. Parmen_Auriu&Ranetti says:

  Dupa nume si prenume,mie imi suna,mai degraba,a conflict interconfesional,mai Jonathan…Dar chiar si asa,ce diavol te punea pe tine,drac de 8 ani sa o enervezi pe duduia invatatoare pana la punctul in care te-a admonestat sever,cu aratatorul?
  Da’ din ce fel de lemn era facut obiectul? Ca se vede treaba ca nu stii cum e sa iei un numar de admonestari la palma cu un băţ de tobă (ăla cu care se bate toba…) confectionat din lemn de păr…
  Ca daca nu esti tare de inger,dupa un asemenea tratament,faci marturisiri complete,eventual iti schimbi si confesiunea…Sau curea de ventilator…
  Mai degraba,marturiseste ce ai facut,nu numai ca i-ai ras in nas,tre’ sa fi avut antecedente,nu neaparat confesionale…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: