Gheorghe Flutur, după prima şedinţă a BPN al Ligii aleşilor locali din PNL:

Primarii liberali sunt îngrijoraţi că în 2018 vor fi luaţi bani de la primării de la capitolul dezvoltare şi cofinanţare proiecte europene

Preşedintele Ligii aleşilor locali din PNL, Gheorghe Flutur, preşedinte al PNL Suceava, a declarat, ieri, după prima şedinţă a BPN al Ligii aleşilor locali din PNL, că primarii liberali sunt îngrijoraţi că prin legea bugetului de stat pe anul 2018 fondurile alocate primăriilor vor fi diminuate la capitolul dezvoltare şi cofinanţare proiecte europene, dar şi că vor primi mai puţini bani din cote defalcate din impozitul pe venit.

Flutur a declarat pentru News Bucovina că a condus prima şedinţă de constituire a Biroului Politic Naţional al Ligii aleşilor locali din PNL, format din 55 de membri, din care patru prim-vicepreşedinţi, care reprezintă conducerea a 1083 de primari şi peste 12.000 de consilieri locali şi judeţeni ai PNL.

„Astăzi am stabilit un program de acţiuni pentru 2018 şi cea mai mare preocupare a noastră, a aleşilor liberali, este legea bugetului de stat pentru 2018” a spus Flutur.

El a arătat că proiectul de lege a bugetului prezentat acum pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice provoacă îngrijorare în rândul aleşilor locali liberali.

www.romanidecentenar.ro

„Aleşii liberali îşi exprimă îngrijorarea că se vor lua bani de la primării în perioada următoare, de la capitolul dezvoltare, cofinanţări de proiecte europene. Îngrijorarea este că scade suma alocată din cote defalcate din impozitul pe venit şi că nu va exista sursă de finanţare pentru majorarea cu 25% a salariilor din 2018 pentru anumite categorii pentru care există deja lege” a spus Flutur.

El a arătat că deocamdată nu există o formă finală a legii bugetului, iar o poziţie concretă a Ligii aleşilor locali din PNL va fi făcută publică după ce va apărea forma finală a proiectului de lege.

„Aleşii liberali încurajează iniţiativa şi absorbţia fondurilor europene şi doresc multiplicarea exemplelor de bune practici ale primarilor, din care o bună parte sunt liberali” a conchis Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: