Ioan Bălan, către ministrul de Interne:

În judeţul Suceava nu există zi fără accidente rutiere cu victime multiple sau chiar cu decese

Ce măsuri veţi lua pentru a elimina cauzele ce duc la atât de multe accidente cu victime?

 Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a cerut ministrului de Interne Carmen Dan printr-o interpelare în Parlament, să precizeze care ar fi măsurile care ar putea conduce la eliminarea cauzelor care duc la atât de multe victime ale circulaţiei pe drumurile publice din judeţul Suceava în condiţiile în care în fiecare zi se înregistrează accidente cu multiple victime sau cu decese.

„După o perioadă destul de scurtă, în care numărul accidentelor rutiere înregistrate pe drumurile publice din judeţul Suceava se redusese, începând cu anul 2017, practic nu există o zi în care pe drumurile publice din judeţ să nu se constate accidente cu victime multiple sau chiar cu decese” arată deputatul liberal.

El subliniază că a apreciat campaniile derulate de Poliţia rutieră în privinţa organizării de filtre pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi în stare de ebrietate sau care conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe interzise, potrivit legislaţiei în vigoare.

„Am apreciat inclusiv campaniile derulate de Poliţia rutieră cu privire la acţiunile preventive care s-au adresat atât conducătorilor auto, precum şi pietonilor, deşi acestea puteau fi mult mai consistente. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor lucrătorilor Poliţiei rutiere şi a sancţiunilor tot mai numeroase aplicate conducătorilor auto, numărul incidentelor înregistrate în judeţul Suceava nu s-a redus, ci, dimpotrivă, pare a fi în continuă creştere, având o cauzalitate tot mai diversificată: prezenţa unor utilaje sau vehicule cu tracţiune animală, nesemnalizate, pe spaţiul carosabil, pe timp de noapte; starea tehnică precară a unor autovehicule; starea precară a infrastructurii rutiere, a marcajelor şi a semnalizărilor; conducerea unor autovehicule fără a poseda permis de conducere sau cu permis pentru o altă categorie” a menţionat Bălan.

www.romanidecentenar.ro

În aceste condiţii, deputatul liberal sucevean cere ministrului de Interne să prezinte o situaţie detaliată a accidentelor rutiere înregistrate în ultimii 5 ani la nivelul judeţului Suceava, din care să reiasă numărul accidentelor uşoare – tamponări fără victime –, numărul accidentelor soldate cu rănirea unor persoane şi numărul persoanelor decedate în accidente rutiere.

El mai cere ministrului să precizeze, pentru acelaşi interval de timp, potrivit constatărilor lucrătorilor Poliţiei rutiere, şi care sunt, statistic, principalele cauze care conduc la accidente soldate cu victime şi decese în judeţul Suceava.

„În condiţiile în care soluţiile şi eforturile Poliţiei rutiere nu reuşesc să diminueze numărul evenimentelor nedorite înregistrate pe drumurile publice din judeţul Suceava, iar practica sancţionării este fără echivoc mai puţin eficace decât cea a politicilor de prevenire a producerii accidentelor, vă rog să precizaţi ce măsuri anticipaţi să implementaţi, împreună cu autorităţile administraţiilor publice locale, cu administratorul drumurilor naţionale, pentru a elimina o parte dintre cauzele acestui număr important de victime ale circulaţiei pe drumurile publice” mai solicită deputatul Ioan Bălan. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: