Frumoasă poveste de iarnă la Vatra Dornei

În fiecare an, în luna decembrie, Primăria Municipiului Vatra Dornei organizează manifestări tradiţionale specifice sărbătorilor de iarnă, o parte din acestea angrenând şi un număr foarte mare de turişti şi invitaţi din mai multe judeţe ale ţării.

Dintr-un comunicat remis ziarului de municipalitatea dorneană, aflăm că de la Târgul de Iarnă, iubitorii de frumos vor putea achiziţiona obiecte tradiţionale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane şi pânzeturi brodate, costume şi măşti tradiţionale, jucării din lemn, coroniţe din crenguţe de brad sau ghirlande şi lumânări parfumate. De asemenea, vizitatorii se vor putea delecta cu produse tradiţionale româneşti (cozonaci, vin fiert, turtă dulce, plăcinte, dulceţuri, miere, siropuri etc.) şi vor putea cumpăra cadouri inedite celor dragi. Unii dintre meşterii prezenţi la eveniment vor confecţiona la faţa locului obiecte şi podoabe, atelierele lor permiţând publicului să redescopere frumuseţea artei, tradiţiilor şi obiceiurilor populare româneşti.

Din „povestea de iarnă” de la Vatra Dornei, nu vor lipsi bradul lui Moş Crăciun, scena (pe tot parcursul lunii, în cadrul târgului vor avea loc numeroase spectacole muzicale, coregrafice şi de divertisment susţinute de tineri artişti dorneni, membri ai ansamblurilor locale, dar şi reprezentanţi ai şcolilor locale), Orăşelul Copiilor. Acesta va fi amenajat în cadrul Târgului de Iarnă, cu participarea tinerilor VDT. Ei vor amenaja „Pădurea fermecată” din vecinătatea Izvorului Sentinela, delimitată în două zone, pe categorii de vârstă.

Pe tot parcursul lunii, pe scenă vor avea posibilitatea să susţină spectacole muzicale, coregrafice, momente de divertisment toţi tinerii artişti de la şcolile din Vatra Dornei, din celelalte localităţi din Ţara Dornelor, ca şi alţi artişti invitaţi.

„O parte importantă din aceste evenimente vor fi pregătite de tinerii VDT, cei care sunt, de altfel, şi parteneri importanţi în desfăşurarea Târgului” ne-au precizat organizatorii. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: