La Festivalul internaţional de muzică corală de la Baden-Baden

Corala „Academica Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc va reprezenta România

Înfiinţarea unei corale mixte, de ţinută artistică, a fost visul de o viaţă al talentatului şi cunoscutului dirijor prof. Emil Forfotă din Câmpulung Moldovenesc. Acesta se afirmase în ţară şi peste hotare cu Corala Bărbătească „Bucovina” a Casei de Cultură a Sindicatelor, continuând activitatea şi după ce această instituţie culturală a devenit inactivă, din cauza neînţelegerii proprietarilor care preferă să o lase să se distrugă decât s-o încredinţeze celor ce îi pot da strălucirea de altădată.

Aşadar, Corala „Academica Bucovina” a luat fiinţă din dorinţa unor inimoşi, dirijorul şi oamenii care o compun, baza vocilor bărbăteşti punând-o şi o parte a celor de la vechea corală, iar vocile feminine sunt formate din cadre didactice de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” şi eleve din clasele superioare de liceu.

Corala s-a dezvoltat şi a crescut din punct de vedere calitativ, concertele sale bucurându-se întotdeauna de aprecierea specialiştilor şi, bineînţeles, a publicului iubitor de muzică corală, formaţia întorcându-se întotdeauna acasă cu premii sau distincţii.

Bunul său renume a făcut ca în acest an să fie invitată la un festival internaţional de mare prestigiu „Badenia Advent 2017”, de la Baden-Baden, Germania, festival care până acum s-a desfăşurat cu succes la Roma, Veneţia şi în alte localităţi din Italia, la Barcelona – Spania, la Cracovia – Polonia, la Paris – Franţa, în Republica Cehia – la Praga, în Croaţia – la Istria.

De la înfiinţare şi până în prezent, Corala „Academica Bucovina” a susţinut un număr impresionant de concerte în ţară şi străinătate, obţinând numeroase premii şi trofee, cucerind publicul şi beneficiind de o largă recunoaştere şi preţuire din partea celor care i-au urmărit prestaţia muzicală de înaltă virtuozitate şi măiestrie artistică. Aşadar, corala de la Câmpulung Moldovenesc este invitată, în perioada 7-10 decembrie a.c., să participe la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului internaţional de muzică corală „Badenia Advent” de la Baden-Baden, având şansa să reprezinte România în faţa unui public avizat şi exigent. În drum spre festival, „Academica Bucovina” va fi prezentă pe data de 6 decembrie, de ziua Sfântului Mare Ierarh Nicolae, la Catedrala Mitropolitană din Nürenberg, unde va susţine şi un concert de colinde.

În perioada festivalului, corala va prezenta un concert de colinde şi la Capela Sturza din oraşul Baden-Baden.

Nu ne îndoim că şi la festivalul internaţional la care ne-am referit reputata formaţie de la Câmpulung Moldovenesc va reprezenta cu cinste nu numai Bucovina, ci şi ţara.

Le urăm success membrilor coralei şi îi aşteptăm să se întoarcă acasă cu laurii reuşitei!

N.a. Informaţiile ne-au fost furnizate de Vasile Tanu, component al coralei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: